Konut kredisi faiz oranlarında beklenen düşüş başladı

Merkez Bankası tarafından uygulanan parasal sıkılaşma politikası nedeniyle bankaların faiz oranlarında son derece sert bir yükseliş yaşanmıştı. Konut kredisi faiz oranlarında beklenen düşüş yaşanmaya başlandı.

Konut kredisi faiz oranlarında beklenen düşüş başladı

Enflasyonla mücadele kapsamında Merkez Bankası parasal sıkılaşma politikasını hayata geçirmiş ve politika faiz oranını büyük bir hızla yükseltmeye başlamıştı. Politika faiz oranında yaşanan yükselişin etkisi ile bankaların kredi faiz oranları da yükselmiş, ihtiyaç, taşıt ve konut kredisi faiz oranlarında bankalar peş peşe güncellemeye giderek oranlarını yukarıya çekmişti. Konut kredisi faiz oranlarında beklenen düşüş sonunda başladı.

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARINDA SON DURUM NE?

TCMB tarafından açıklanan PPK kararları sonrasında bankaların kredi faiz oranları büyük bir hızla yükselirken konut kredisi faiz oranları psikolojik eşik olarak gösterilen yüzde 0,99 seviyesini büyük bir hızla aşmış ardından yüzde 5 seviyesi bile geçilerek piyasada deprem etkisi yaratmıştı. Yükselen faiz oranları nedeniyle vatandaşlar ev satın alamaz hale gelirken konut satış rakamları da büyük bir hızla düşüşe geçmişti.

Konut kredisi faiz oranlarında beklenen düşüş başladı

Konut kredisi faiz oranlarında beklenen düşüş başladı - Resim : 2

Bazı bankaların konut kredisi faiz oranlarında indirime gittikleri açıklanırken özel bir bankanın kredi oranını yüzde 2,85 seviyesine kadar indirdiği açıklandı. Kampanyalı konut kredisi faiz oranlarında yüzde 2,85 oranı ile 120 ay vadeli 1 milyon TL konut kredisinin aylık taksit tutarı 29 bin 512 TL olarak gerçekleşirken 3,05 oranı ile ise aylık taksit 31 bin 352 TL olarak gerçekleşecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER