Konut kredisi faiz oranları düşüşe geçti

Merkez Bankası faiz kararı sonrasında bankaların konut kredisi faiz oranları düşüşe geçti. Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranı düşerken diğer bankalarda da indirim başladı.

Konut kredisi faiz oranları düşüşe geçti

ABD Merkez Bankası FEd tarafından yapılan 50 baz puanlık faiz indirimi sonrasında gözler TCMB Merkez Bankası faiz kararına çevrilmişti. Merkez Bankası faiz kararı beklentilerle doğru orantılı olarak bir kere daha sabit tutuldu. TCMB'nin faiz kararı sonrasında bankaların güncellemelleri başladı. Bankalarda özellikle de konut kredisi paketlerinde yapılan faiz indirimleri dikkat çekti.

BANKALARIN GÜNCEL KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARINDA SON DURUM NE?

Konut kredisi faiz oranlarında beklenen düşüş eğilimi başladı. İlk faiz indirimi haberini kamu bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası verdi. Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranı yüzde 3,09 seviyesine çekilirken kampanyalı kredi paketinde ise söz konusu oran yüzde 2,79 seviyesine kadar geriledi.

Konut kredisi faiz oranları düşüşe geçti

120 ay vadeli 1 milyon liralık konut kredisi paketinde aylık ödenecek taksit tutarı konut kredisi ürün paketi ile kredi çekecek kişiler için 28 bin 996 TL seviyesine geriledi. Normal kredi paketinde ise söz konusu faiz oranı yüzde 3,02 seviyesinde bulunuyor. Yüzde 2 seviyesine gelen kredi faiz oranları ev sahibi olmak isteyen vatandaşları umutlandırırken konut kredisi paketinde psikolojik eşik yüzde 0,99 olarak kabul edilirken uzmanlar bu oranın üzerini elverişsiz buluyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER