Konut kira artış oranı ne kadar, yüzde kaç zam geldi?

Kira artış sınırının kaldırılacağının açıklanması sonrası kira artış oranına ne kadar zam geldiği de merak edilenler arasında yer aldı. Kira artış oranı ile ilgili merak edilenlere yanıt aranmaya devam ederken konut kira artış oranı ile ilgili merak edilenler belli oldu.

Konut kira artış oranı ne kadar, yüzde kaç zam geldi?

Ülkemizde ev sahipleri ve kiracılar arasında çeşitli sorunların yaşanmasına neden olan kira artışı ile ilgili olarak merak edilenler her geçen gün artıyor. Kira artış sınırının ne zaman kaldırılacağına dair resmi açıklama beklenirken son olarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, söz konusu sınırın devam etmesi için bir sebep görmediklerini ifade etmişti.

Kira artış sınırının kaldırılacak olması ile beraber ''Konut kira artış oranı ne kadar, yüzde kaç zam geldi?'' sorusuna da yanıt aranmaya başladı. Kira artış oranında zam miktarı merak edilirken detayları derledik.

KİRA ARTIŞ ORANI NE KADAR, YÜZDE KAÇ ZAM GELDİ?

Kirada yüzde 25 zam sınırı sona eriyor. Kira artışı eskiden olduğu gibi TÜFE ortalamasına göre yapılacak. Son iki yıldır uygulanan kirada yüzde 25 zam sınırı 2 Temmuz itibariyle sona eriyor. Daha önce TÜFE 12 aylık ortalamasına göre belirlenen konut kira zamları; yüksek enflasyon döneminde sabitlenmiş, kiracıları korumak için iki yıldır yüzde 25 zam sınırı uygulanmıştı.

Konut kira artış oranı ne kadar, yüzde kaç zam geldi?

Uygulama temmuz ayı itibarıyla sona eriyor. Yarından itibaren konut kira zammında Temmuz 2024 itibarıyla yeniden 12 aylık TÜFE ortalaması tavan sınır olacak. Haziran enflasyonu 3 Temmuz’da açıklanacak. Mayıs itibarıyla 12 aylık TÜFE ortalaması yüzde 62 seviyesini aşarken haziran ayı rakamları ile zam oranı netleşecek.

SONRAKİ HABER