Konut fiyatlarında son durum! Yavaş fiyat artışı gerçekleşti!

Konut fiyatları artmaya devam ederken son zamanlarda ise yavaş fiyat artışının gerçekleştiği ifade edildi. TCMB konut fiyat endeksi hakkında açıklamalarda bulundu.

Konut fiyatlarında son durum! Yavaş fiyat artışı gerçekleşti!

Konut fiyatlarında hareketli dakikalar yaşanamaya devam ediliyor. Bunun ile birlikte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), konut fiyatlarının aylık artış oranlarına dair bilgi paylaşımında bulundu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre konut fiyatları yavaş artış yaşadı.

3 BÜYÜK ŞEHİRDE FİYAT ENDEKSİ

Konut Fiyat Endeksi hakkında da rapor paylaşan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 2023 yılı Mayıs ayında, bir önceki aya göre yüzde 3,6 oranında artarak 877,9 seviyesinde gerçekleşti. Böylece İzmir, Ankara ve İstanbul'daki birim fiyat endeksi de açıklanmış oldu.

Aralık ayı kira artış oranı belli oldu

Bir önceki aya göre 2,8, 5,6 ve 3,2 oranlarında artış yaşandığı gözlemlenirken aynı zamanda İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 95,2, 113,2 ve 106,2 oranlarında endeks değeri belirlendi ve artışın yaşandığı da belli oldu.

DEPREM BÖLGESİ ENDEKSLERİ

Deprem bölgesinde de endeksler dikkate alındı. Bu hususta Adıyaman, Malatya, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinde endekslerin sabit tutulduğuna dair açıklamalar yapıldı. Deprem bölgesi illerinde özellikle Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs ayı endeksleri sabit kaldı.

SONRAKİ HABER