Konut fiyatları düşecek mi?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar dört gözle piyasaların düşmesini beklerken konut piyasası artan maliyetler ve gider nedeniyle yükselmeye devam ediyor.

Konut fiyatları düşecek mi?

Türkiye'de özellikle de son dönemlerde enflasyonun yükselmesi ve döviz kurunda yaşanan artış piyasalara yansırken konut piyasası da bu artışlardan etkilenmişti. Konut fiyatlarında meydana gelen fiyat artışı nedeniyle vatandaşlar ev sahibi olma hayallerini ertelemek durumunda kalırken şu an konut fiyatları 1 milyon 300 bin TL gibi rakamlarla alıcılarıyla buluşuyor.

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar dört gözle piyasaların düşmesini beklerken konut piyasası artan maliyetler ve gider nedeniyle yükselmeye devam ediyor. Vatandaşlar arama motorları üzerinden sık sık konut fiyatları düşecek mi? şeklinde araştırmalar yapmaya devam ediyor. Peki konut fiyatları düşer mi? Konut fiyatları ne zaman düşer?

KONUT FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Bugün TÜİK tarafından açıklanan Temmuz ayı enflasyon verilerinin ardından vatandaşlar konut fiyatlarının ne zaman düşeceğini araştırmaya başladı. Enflasyon oranının artması, dolar kurunun rekor kırarak devam etmesi gibi durumlar sürekli olarak piyasalarda fiyatların yükselmesine neden olurken artan fiyatların ardından vatandaşlar konut sahibi olmak için uygun zamanı beklemeye başladı.

konut-hesabi.jpg

Geçtiğimiz gün konut fiyatlarıyla ilgili bir değerlendirme yazısı yazan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yapmış olduğu değerlendirmede konut fiyatlarıyla ilgili tahminlerine yer vermişti. İslam Memiş dikkat çeken yazısında konut fiyatları ile ilgili şunları söylemişti;

Konut talebinin azalması, gayrimenkul fiyatlarına veya kira fiyatlarına yansımış mı eylül ayı ile beraber hep beraber göreceğiz.

Yılın ilk yarısında tarla satışları, arsa satışlarını geçti.

200 bin arsa satılmışsa, 350 bin tarla satılmıştır.

Tarlanın küçük miktarlarla alınabilmesi, yeni imar alanları beklentisi, uzun vadeli düşünülen bir yatırım olarak görüşüyor.

Kısa vadede altın, borsa, döviz gibi enstrümanların getirisi olabilir.

Uzun vadede altın, konut ve toprağın daha fazla kazandırdığını söyleyebilirim.

Rakam mı?

Tabii buyurun.

2010-2023 getiriler:

Altın ( vadesiz gram altın ) = % 2.429

Konut ( Kira gelirleri dahil) = % 2.038

Dolar vadeli mevduat = % 1.665

Euro vadeli mevduat = % 1.127

TÜFE = % 647

TL vadeli mevduat = % 350

Altın biriktirip, kira geliri için konut alan enflasyon geçene kadar korunmuş olur.

Yeni şehirler ve yeni imar alanlardaki şans için de toprak avantajı ön planda durmaya devam ediyor.

Yılların sorusu ve değişmeyen cevabı:

- Konut ve kira fiyatları düşer mi?

HAYIR.

SONRAKİ HABER