Kontak kapattıracak kallavi zam geldi! Akaryakıt istasyonlarında fiyatlar sil baştan değişti 40 TL'ye dayandı

Akaryakıt fiyatlarına zam haberleri peş peşe gelirken 1 Ağustos itibariyle liste fiyatları güncellendi. Zam haberleri ardı ardına gelirken motorin tarafında yeni bir zam daha yapıldı.

Kontak kapattıracak kallavi zam geldi! Akaryakıt istasyonlarında fiyatlar sil baştan değişti 40 TL'ye dayandı

Kontak kapattıracak kallavi zam geldi! Akaryakıt istasyonlarında fiyatlar sil baştan değişti 40 TL'ye dayandı - 7 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı kararı ile yayımlanan vergi ve harçlarda artışa gidildi. '492 Sayılı Harçlar Kanunu'na Bağlı Tarifelerde Yer Alan Maktu Harç Tutarının Yüzde 50 Oranında Artırılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bunun ardından Katma Değer Vergisi'ne (KDV) gelen zam akaryakıt fiyatlarında yeni bir zam yapılmasına neden oldu.

Akaryakıttan alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zamlanırken alınan yeni zam kararı ile akaryakıt fiyatları değişti. Bununla birlikte kur farkından kaynaklı olarak akaryakıta zam gelmeye devam ederken motorine kallavi bir zam daha yapıldı.

MOTORİNE ZAM GELDİ

Akaryakıt fiyatları sürücüler tarafından sorgulanmaya devam ederken ÖTV ve KDV'ye gelen artışlar sonrası benzin ve motorin fiyatları 6 lira birden yükseldi. 30 lirayı aşan akaryakıt fiyatlarında yeni zammın motorin tarafına yansıyacağı bildirildi. Benzine gelen art arda zamların ardından motorinde 1 lira 45 kuruşluk zam pompaya yansımıştı. Motorine bir zam haberi daha gelirken 1 lira 7 kuruşluk yeni zam 1 Ağustos Salı gününden itibaren geçerli oldu. Böylece hem motorin hem de benzin fiyatları 40 TL bandına ulaştı. Seçimlerden bu yana akaryakıta yüzde 80'in üzerinde zam yapılırken benzin fiyatları 19.81 TL, motorin fiyatları ise 18.59 TL seviyesindeydi.

kontak-kapattiracak-kallavi-zam-geldi-akaryakit-istasyonlarinda-fiyatlar-sil-bastan-degisti-40-tlye-dayandi.jpg

1 AĞUTOS GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Avrupa

Motorin: 35.4

Benzin: 35,99

LPG: 13,80 TL

İstanbul Anadolu

Motorin: 36,31 TL

Benzin: 36,03 TL

LPG: 14,23 TL

Ankara

Motorin: 36,87 TL

Benzinin: 36,55 TL

LPG: 14,25 TL

İzmir

Motorin 36,99 TL

Benzin: 36,56 TL

LPG: 14,26 TL'den işlem görüyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER