KKM’nin ardından TCMB'den TL için yeni hamle! Bu kez altın hesabı bulunanlar için karar çıktı

Resmi Gazete'de çeşitli tebliğ, atama, yönetmelik ve yönetmelik değişiklikleri yayımlanmaya devam ediyor. Bu çerçevede 18 Eylül tarihi ile TCMB tarafından TL için yayımlanan karar dikkati çekti.

KKM’nin ardından TCMB'den TL için yeni hamle! Bu kez altın hesabı bulunanlar için karar çıktı

Türkiye'de hukuk, politika, ekonomi gibi çeşitli alanlarda alınan kararlar Türkiye Cumhuriyeti (T.C) Resmi Gazete aracılığı ile kamuoyuna sunulmaya devam ediyor. Resmi Gazete'de yayımlanan kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşırken çeşitli tebliğ, yönetmelik, yönetmelik değişiklikleri ve atama kararları da açıklanıyor. 18 Eylül tarihinde yayımlanan kararla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) altın hesapları ile ilgili yönetmelik değişikliğine gittiği öğrenildi.

Son olarak Resmi Gazete’de ''Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Sayı: 2021/16)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Sayı: 2023/26)'' adıyla TCMB'nin yönetmelik değişikliği yayımlandı.

MERKEZ BANKASI’NDAN TÜRK LİRASI İÇİN BİR HAMLE DAHA

TCMB, Resmi Gazete'de 18 Eylül Pazartesi günü yayımlanan kararla gerçek kişi dönüşüm hesaplarının tarih koşulunda teknik değişikliğe gitti. Buna göre, yurt içi yerleşik gerçek kişiler 31 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla bankalarda mevcut olan altın, dolar, euro ve İngiliz sterlini cinsinden mevduat ve katılım fonu hesaplarını Türk Lirası'na (TL) çevirebilecek.

ekran-goruntusu-2023-09-18-095729.png

Buna göre, yurt içi yerleşik gerçek kişiler 31 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla banka hesaplarında mevcut olan altın, dolar, euro ve İngiliz sterlini cinsinden mevduat ve katılım fonu hesaplarını TL'ye çevirme şansı elde edecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER