Kış sofralarının vazgeçilmeziydi kokusuna bile hasret kalacağız! Fiyatlar bir anda arttı bin liraya çıktı

Kış soflarının vazgeçilmezi arasında yer alan balık, şu sıralar zam haberleri ile gündemde. Hem vitamin değerleri hem de lezzeti ile sofraların baş tacı olan balık fiyatları bir anda yükselişe geçti. Güncel fiyatlar bin liraya kadar çıkarken vatandaşlar da 'kokusuna hasret kalacağız' dedi.

Kış sofralarının vazgeçilmeziydi kokusuna bile hasret kalacağız! Fiyatlar bir anda arttı bin liraya çıktı

Türkiye'de yerleşik bir balık kültürü bulunuyor. Kışın sofrasından balığı eksik etmeyenler için son dönemde artan fiyatlar nedeniyle adeta isyan etti. Balık fiyatlarında yaşanan yükselişle beraber bir de balık tezgahlarında balıkların da azalmasıyla beraber fiyatlar katandı.

İçeriğindeki besin değerleri, lezzeti ve pratikliği ile vatandaşların sıklıkla tercih ettiği balıkta yaşanan fiyat artışı da sofrasından balığı eksik etmeyenlerin isyanına neden oldu. Balık fiyatları son bir haftada bin liraya kadar çıktı. Balık fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle hanesine balık alamayanlar düşüş için bir tarih beklerken kötü haber de verildi.

BALIK FİYATLARI BİR ANDA FIRLADI

Havaların soğuması ile beraber balık çeşitleri tezgahları şenlendirmişti. Denizlerdeki balık miktarında yaşanan azalma fiyatları da etkiledi. Tezgahlarda bolca bulunan hamsi 160 TL'ye kadar çıkarken, lüfer 360, turna mezgit 500, torik bin liraya satılmaya başlandı. Kış ayında balıkların çeşitliliğinde ve miktarında azalma olurken fiyatlarda da dalgalanmalar yaşanıyor. Haftalık olarak farklı fiyatlar gören vatandaşlar bu kez yüksek fiyatlar nedeniyle elini cebine atamadı.

Kış sofralarının vazgeçilmeziydi kokusuna bile hasret kalacağız! Fiyatlar bir anda arttı bin liraya çıktı

HANDİ 160 LİRAYA KADAR ÇIKTI

Kış ayında vatandaşlar tarafından en çok tercih edilen balık türleri istavrit, hamsi ve mezgit olurken fiyatları ortalama 180 liraya kadar çıktı. Tezgahın en pahalı balığı torik olurken tanesi bin TL'den alıcı bulan torik dışında barbun ve tekirin fiyatları ise 600 TL'ye kadar çıkıyor. Tezgahlarda bolca bulunan hamsi 160 TL, istavrit 150 TL, mezgit 180 TL, tekir 350 TL, çupra ve levrek tane başına 150 TL'den satılıyor.

Kış sofralarının vazgeçilmeziydi kokusuna bile hasret kalacağız! Fiyatlar bir anda arttı bin liraya çıktı - Resim : 2

Balık tezgahı bulunan esnaflar ‘’Bir ay daha balık fiyatları bu seviyede devam eder. Mart ayından sonra fiyatlar düşer. Denizden balık çıktığı sürece fiyatlar ucuz olur. Bu sene palamut ve çinekop yok. Bu mevsimde halkın çok tercih ettiği balık hamsi, istavrit ve mezgit" ifadelerine yer verdi.

Kış sofralarının vazgeçilmeziydi kokusuna bile hasret kalacağız! Fiyatlar bir anda arttı bin liraya çıktı - Resim : 3

Balık fiyatlarının düşmesini bekleyen vatandaşlara mart ayı sinyali verilirken tezgahlarda balık fiyatlarının bir süre daha yüksek seyredeceği kaydedildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER