Kira artışlarında yüzde 25 sınırı devam edecek mi?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında anlaşmazlığa neden olan kira fiyatları sonrası hükümet harekete geçmiş ve kira artış sınırı uygulanmasına karar verilmişti. Kira artış sınırı ile ilgili yapılan açıklamalar takip edilirken uygulamanın ne zaman sona ereceği merak edildi.

Kira artışlarında yüzde 25 sınırı devam edecek mi?

Bir süre önce kiralarda yaşanan fahiş fiyat artışları ev sahipleri ve kiracılar arasında sorun yaşanmasına neden olmuştu.. Ev sahibi ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların önlenmesi için çeşitli adımlar atılmıştı. Bu adımlar arasında da yüzde 25 kira artış sınırı uygulaması yer alıyordu. Kira artış sınırı ile ilgili olarak yapılan açıklamalar yakından takip edilirken ''Kira artışlarında yüzde 25 sınırı devam edecek mi?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı.

Bu yıl sonlanması beklenen kira artışlarında yüzde 25 sınırının devam edip etmeyeceği merak konusu oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada kira artışlarında yüzde 25 sınırının devam etmeyeceğini belirtirken konuyla ilgili resmi karar olup olmadığı merak edildi.

KİRA ARTIŞ ORANI YÜZDE 25 SINIRI DEVAM EDECEK Mİ?

''Kira artışında yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi, sona mı eriyor?'' sorusuna yanıt aranıyor. Temmuz 2024'e kadar uzatılan kira artışında zam sınırı ile ilgili aramalar hız kazanırken konu ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıklamada bulundu. Kira artışlarında yüzde 25 sınırının devam etmeyeceğini aktaran Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, "Devam etmesi için ben bir sebep görmüyorum, etmemesi gerektiğini düşünüyorum.'' dedi.

Kira artışlarında yüzde 25 sınırı devam edecek mi?

''Dolayısıyla bu yönde de yani devam etmesi yönünde bir çalışma yok. Zaten o düzenleme bir süreliğine yapılmıştı. Ben hükümetimiz adına verilmemiş bir karar üzerine yorum yapamam ama çok büyük ihtimalle devam etmeyeceğini düşünüyorum.'' diyen Bakan Şimşek'in açıklamaları sonrası resmi karar henüz çıkmadı. Ancak kararın haziran ayı sonlarında resmileşerek duyurulması bekleniyor.

SONRAKİ HABER