Kira artışı sınırlandırıldı! Bir sene daha o oranın üzerinde artış yapılmayacak!

Kiracı ve ev sahibi arasındaki sorunu en aza indirmek için geçtiğimiz yıl yüzde 25 sınırlaması getirilmişti. Şimdi ise bu süre uzatıldı.

Kira artışı sınırlandırıldı! Bir sene daha o oranın üzerinde artış yapılmayacak!

Kiracı ve ev sahibi arasında kira artış oranı yaşanıyordu. Bunun ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise geçtiğimiz yıl kira artış oranına yeni düzenleme getirdiklerini ve yüzde 25'in üzerinde artışın yapılmayacağını ifade etmişti.

Geçen sene temmuz ayında yürürlüğe giren tasarı bu sene 1 Temmuz tarihinde son buldu. Bunun ile birlikte bu sene yüzde kaç oranında kira artış sınırı sağlanacağı merak edilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan açıklama gecikmedi.

Fahiş kira artışı için FLAŞ adım! Kira artış oranı 'SABİT'leniyor - Galeri - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kira artış sınırını sabit tuttuklarını ifade etti. Böylece 1 Temmuz 2023 yılında son bulacak olan kira artış sınırının süresi uzatıldı.

1 TEMMUZ 2024 TARİHİNE KADAR SÜRE UZATILDI

Kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlandıran düzenleme de 1 yıl daha geçerli olmak şartı ile 1 Temmuz 2024 tarihine kadar uzatıldı.

Mayıs ayı kira artış oranı ne kadar? Kira artış oranı Mayıs 2022… - Son Dakika Haberleri

1 Temmuz 2024 tarihine kadar ev sahibi kiracıya yüzde 25 oranında zam yapabilecek.

YASA TASARISI YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Torba Yasa Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Böylece 2024 yılına kadar geçerli olacak olan kira zam tutarı da kesinleşmiş oldu.

SONRAKİ HABER