Kimse bunu beklemiyordu! Borsada büyük deprem

2023 yılının ortalarından itibaren halka arzlara olan talebin artması beraberinde borsaya katılımı da artırdı. Anca Borsa İstanbul’da yatırımcıları şoke eden önemli bir gelişme yaşandı. İşte borsadaki değişiklik ve merak edilen detaylar..

Kimse bunu beklemiyordu! Borsada büyük deprem

Son haftalarda borsada meydana gelen sert düşüşler yatırımcıların paniklemesine neden oldu. Konu ile ilgili rekor bir gelişme yaşandı. Merkezi Kayıt Kuruluşu verilerinin aktardığı son habere göre pay senedi yatırımcı sayısı 29 Aralık’ta 883 bin 119 kişi kadar azaldı.

7 MİLYONA KADAR DÜŞTÜ

Meydana gelen bu azalma ile birlikte pay senedi yatırımcısı sayısı 8 milyon 486 bin 149’dan 7 milyon 653 bin 30’a kadar düştü.

MKK, son verileri açıkladı. Yaptığı açıklaması ile birlikte borsa yatırımcısı borsada ayrılmaya devam ediyor. Son haftalarda meydana gelen sert düşüşler borsada yatırımcısının kaçmasına neden oldu. Borsanın düşmesinin yanı sıra altının hızlı bir şekilde çıkması ile yatırımcıların pek çoğunun borsadan çıkıp, altına yönelmesine neden oldu.

BİR GÜNDE 833 BİN KİŞİ AZALDI

29 Aralık verilerine göre borsa bir önceki haftaya göre 833 bin 119 kişi kadar azaldı. Meydana gelen bu düşüş herkesi şaşırtırken, borsadaki büyük kaçış dikkatlerden kaçmadı.

BORSADA EN ÇOK DÜŞEN HİSSELER

Bunun yanı sıra borsa ile ilgilenenler borsada en çok düşen hisseleri merak ediyor. Piyasalardan aktarılan son rakamlara göre bu hafta en çok yükselen hisse yüzde 20,68’lik oran ile birlikte Aksa Akrilik oldu. Bu firmayı ise yüzde 11,21 ile Mia Teknoloji, yüzde 10,59 ile Doğuş Otomotiv takip etti.

En çok değer kaybeden hisseler ise yüzde 34,97’lik oranla Gübretaş olurken, bu firmayı yüzde 33,13 ile Şekerbank takip etti.

Not: Haberimiz bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasadaki rakamlar dikkate alınarak hazırlanmıştır.

SONRAKİ HABER