Kimlik kartı ile başvuru yapanlara bakanlıktan destek duyurusu! Kaydını yaptırana 2423 TL ödenecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından pek çok ekonomik destek ihtiyaç sahiplerine sunulmaya devam ediyor. Bakanlığın yaptığı bir açıklama ile kimliği ile başvuru yapan kişilere 2.423 TL ödeme yapılacağı kaydedildi. Bu çerçevede kimlik kartı ile başvuru yapılmasının yeterli olduğu kaydedilirken detaylar da netleşti.

Kimlik kartı ile başvuru yapanlara bakanlıktan destek duyurusu! Kaydını yaptırana 2423 TL ödenecek

Hükümetin geçtiğimiz yıllarda geliştirdiği yardım programları bu yıl da devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemeleri pek çok program dahilinde hak sahiplerinin hesaplarına ödeniyor. Aile, engelli, yaşlı, sağlık, barınma, gıda ve eğitim alanlarında verilen yardımlar belirli şartlara bağlı olarak hak sahibi olarak belirlenen kişilerin hesaplarına ulaştırılıyor. Ödemeler periyodik bir şekilde gerçekleşirken sosyal destek ödemelerinin devam etmesine karar verildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemeleri ekonomik durumu yetersiz olan bireylere çeşitli alanlarda ulaştırılırken bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre vefat yardımlarının devam ettiği öğrenildi. Hanesinden bir bireyin vefat etmesi durumunda hane halkına nakdi destek sağlandığı bildirildi.

BAKANLIK 2.423 TL VEFAT YARDIMI ÖDÜYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yakını vefat eden vatandaşlara ölüm yardımında bulunurken bu yardım, ‘Vefat yardımı’ adıyla vatandaşların hesaplarına geçiyor. Bakanlık tarafından yakını vefat eden Türk vatandaşlarına yönelik verilen bu destek, tek seferlik olarak hesaplara yatırılıyor. Bu yardım da hak sahiplerinin hesaplarına 2 bin 423 lira 73 kuruş ödeme yapılıyor.

Ölüm yardımı cenaze yardımı ve cenaze ödeneği adıyla da bilinen vefat yardımı için başvurular e-Devlet üzerinden alınırken bakanlığın resmi internet sitesinde yardımla ilgili detaylar yer aldı. Tek seferlik gerçekleştirilen ödeme için beş yıl içerisinde başvuruda bulunması şartı yer alıyor.

Kimlik kartı ile başvuru yapanlara bakanlıktan destek duyurusu! Kaydını yaptırana 2423 TL ödenecek

3294 sayılı Kanun kapsamında bulunan ve 15 Nisan 2022 tarihi ve sonrasında yakını/yakınları vefat eden Türk vatandaşlarına yönelik yapılan yardım programı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca (SYDV) bulundukları yerdeki belediyelerden her hafta alınan vefat listeleri çerçevesinde Bütünleşik Sistemde kayıtlı ve sosyal yardım alan haneler tespit edilerek vefat eden kişinin hanesindeki bir yakınına Vefat Yardımı yapılmaktadır. Bununla birlikte, Belediyeler tarafından listelerin gönderilmesi beklenmeksizin vefat eden kişinin bir yakını tarafından da “Ölüm Belgesi” sunulmak şartıyla yardım başvuru süreci başlatılabilmektedir.

Yakınları vefat eden 3294 sayılı Kanun kapsamındaki Türk vatandaşları faydalanabilirken başvuru sırasında kişiden T.C. Kimlik Belgesi ile kişi kendi başvuru yapacaksa yakınına ait Ölüm Belgesini sunması gerekmektedir. Başvurusu sonuçlanan vatandaşlar bir kereye mahsus olmak üzere 2 bin 423 lira 73 TL ödeme almaktadır.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER