Kimlik belgesi ile başvuru yapan her aile bu yardımı alabiliyor! Tek şartı var 1623 TL hesabınıza ödenecek

Ülkemizde ekonomik destek paketleri vatandaşlarla buluşturulmaya devam ediyor. Destekler hak sahibine ulaştırılırken kimlik kartı ile başvuru yapılması yeterli olan bir ödeme daha gündeme geldi. Bu kapsamda 1623 TL destek ödemesi yapılacağı kaydedildi.

Kimlik belgesi ile başvuru yapan her aile bu yardımı alabiliyor! Tek şartı var 1623 TL hesabınıza ödenecek

Kimlik belgesi ile başvuru yapan her aile bu yardımı alabiliyor! Tek şartı var 1623 TL hesabınıza ödenecek - Ülkemizde geçtiğimiz yıllarda başlatılan yardım programlarının devam etmesine karar verildi. Bakanlıklar tarafından verilen destek ödemelerinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ''Sosyal Destek'' programı adıyla hak sahiplerine ulaştırılması ile detaylar merak edildi.

Belirli şartlara bağlı olarak desteklerden yararlanmaya hak kazanan kişiler yardım programına dahil ödemeler periyodik olarak gerçekleşiyor. Destek ödemeleri hak sahiplerinin hesaplarına belirli tarihlerde geçerken bu ödemeler gıda, engelli, yaşlı, gıda, aile, barınma, sağlık ve eğitim alanlarında veriliyor.

BAKANLIK ÖDEMELERE DEVAM EDİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemeleri bireylere verilirken desteklerden kadınlar da yararlanabiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde detaylı bilgiler paylaşılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın geliştirdiği yardım programları kapsamında ''Vefat Yardımı'' da veriliyor.

indir-1.jpg

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 'Aile' yardım programları kapsamında ailesinden biri vefat eden kişilere nakdi destek sağlıyor. Söz konusu yardımdan kişi kendi başvuru yapacaksa yakınına ait Ölüm Belgesi ile başvuru yapabiliyor.

1623 TL ÖDENİYOR

''Vefat Yardımı'' adıyla yapılan bu ödemeler hakkında bakanlığın resmi internet sitesinde detaylar da yer aldı. Ödemeler tek seferlik gerçekleştirilirken Türkiye Cumhuriyeti (T.C) kimlik kartı ile başvuru yapılması yeterli oluyor. Bakanlık tarafından açıklanan bilgiler doğrultusunda ''3294 sayılı Kanun kapsamında bulunan ve 15 Nisan 2022 tarihi ve sonrasında yakını/yakınları vefat eden Türk vatandaşlarına yönelik yardım programıdır.'' ifadeleri detaylandırıldı.

ekran-goruntusu-2023-09-01-085645.png

Vatandaşlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca bulundukları yerdeki Belediyelerden her hafta alınan vefat listeleri çerçevesinde Bütünleşik Sistemde kayıtlı ve sosyal yardım alan haneler tespit edilerek vefat eden kişinin hanesindeki bir yakınına Vefat Yardımı alabiliyor. Söz konusu ödemeler bin 623 TL olarak hesaplara tek seferlik olarak geçiyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER