Kiloyla alan yaşadı! Altın öyle bir yükseldi ki birikimi olan bayram edecek

Altın fiyatları yatırımcının takibinde yer alıyor. Küçük çaplı altın yatırımı olmayan, alınca kiloyla alanlar için sevindiren haber gelirken altının kilogram fiyatının yükseldiği bildirildi. KMKTP'de altın fiyatları artış gösterirken yatırımcı da fiyatların ne zamana kadar yükseliş trendinde olacağını sorgulamaya başladı.

Kiloyla alan yaşadı! Altın öyle bir yükseldi ki birikimi olan bayram edecek

Altın fiyatları Türkiye'nin gündeminde yer alıyor. Altın fiyatlarının ne kadar olduğu ve hangi rakamlar üzerinden işlem gördüğü merak konusu olurken altının kilogram fiyatı da gündemde yer alıyor. Altın fiyatları son yıllarda yükseliş trendine devam ederken yastık altı birikimi olanların yakın takibinde yer edinen altın, borcu, düğünü ve yatırım planı olanların da takip listesinde bulunuyor.

Büyük çaplı altın yatırımları takip konusu olmaya devam ederken Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatı 2 milyon 63 bin liraya yükseldiği bildirildi.

ALTININ KİLOGRAM FİYATI ARTTI

Altının kilogram fiyatı merak edilenler arasında yer alırken Borsa İstanbul'dan açıklama geldi. Altın piyasasında en düşük 2 milyon lira, en yüksek 2 milyon 63 bin 100 lirayı gören standart altının kilogram fiyatı yüzde 0,3 artışla 2 milyon 63 bin lira oldu.

Kiloyla alan yaşadı! Altın öyle bir yükseldi ki birikimi olan bayram edecek

KMKTP'de altında toplam işlem hacmi 2 milyar 411 milyon 440 bin 429,24 lira, işlem miktarı ise 1.186,20 kilogram oldu. Altın borsasında en fazla işlem yapan kurumlar;

Kuveyt Türk Katılım Bankası,

Ahlatcı Metal Rafinerisi,

Çakmakçı Kıymetli Madenler,

Hakan Yetkili Müessese,

İstanbul Altın Rafinerisi olarak sıralandı.

Kilo altın alımının yatırımcıya daha fazla kazandırdığını belirten kuyumcular da son dönemde çekme altına olan talebin arttığından bahsetti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER