Kıdem Tazminatı tavanı ne kadar oldu? 2024 Temmuz Aralık dönemi miktarı

6 aylık enflasyon verilerinin açıklanması bir çok ekonomik başlıkta rakamsal güncellemeler meydana getirdi. Ne kadar olacağı merak edilen konulardan birisi de kıdem tazminatında tavan ücretinin ne kadar olduğu oldu.

Kıdem Tazminatı tavanı ne kadar oldu? 2024 Temmuz Aralık dönemi miktarı

Türkiye yılın en hareketli ekonomi gelişmelerden birisini geride bıraktı. Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren enflasyon oranları sonrasında memur ve emeklilerin maaşları yeniden hesaplandı.

Maaş güncellemelerine ek olarak 6 aylık enflasyon verilerine bağlı olarak değişen fiyatlandırmalarda yaşandı. Bu fiyatlandırmalardan birisi Kıdem Tazminatı Tavanı oldu. Açıklanan oranlar ışığında yılın geri kalanında ödenecek kıdem tazminatı tavanı belirlendi.

GÜNCEL RAKAM BELLİ OLDU

Edinilen bilgiye göre yılın 2. yarısında kıdem tazminatı tavan fiyatı 41 bin 827 lira oldu. Yılın ilk yarısında 35 bin 58 lira 58 kuruş olarak uygulanan bu rakam açıklanan veriler ile birlikte 6 bin TL'den fazla bir oranda artmış oldu.

Asgari ücrete yönelik herhangi bir adım atılmamasından dolayı bu şekilde maaş alanlarda bir değişiklik yaşanmadı. Maaşını asgari ücret üzerinden alanlar 20 bin 2 TL maaş almaya devam edecek.

ALINAN KARARIN PİYASALARA YANSIMASI MERAK EDİLİYOR

Memur ve emekli aylıklarında maaş artmasına rağmen asgari ücretin sabit kalmasının nasıl bir geri dönüşü olacağı merak konusu oldu. Yapılan artış konusunun uzun bir süre daha gündemde kalması ön görülüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER