Kıdem tazminatı değişiyor mu, kıdem tazminatı emeklilik sitemine dahil edilecek mi?

Ülkemizde emeklilik sistemi ve kıdem tazminatı ile ilgili yapılan açıklamaların ardından vatandaşlar da araştırmalarına başladı. Kıdem tazminatı sistemi ile ilgili olarak detayları derledik.

Kıdem tazminatı değişiyor mu, kıdem tazminatı emeklilik sitemine dahil edilecek mi?

Türkiye'de kıdem tazminatı ve emeklilik hakları için çalışma sürelerini tamamlamaya uğraşan vatandaşlar detayları takip etmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomiye dair değerlendirmelerde bulunurken burada da emeklilik ve kıdem tazminatı detayları merak edildi. Çalışanların merak ettiği kıdem tazminatı konusuna değinen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, sistemde problemlerin olduğunu söyledi.

Vatandaşlar, ''Kıdem tazminatında sistem değişiyor mu?'' sorusuna yanıt ararken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ''Maalesef çok ciddi problemler de var. Ödenmeme meseleleri var. Başka sıkıntılar var. Oluşturduğu bir belirsizlik var." değerlendirmesinde bulundu.

ENFLASYONUN DÜŞÜRÜLMESİ HEDEFLENİYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Orta Vadeli Program'ın (OVP) toplumun tüm kesimleriyle istişare edilerek hazırlandığını belirtti. Bu kapsamda bir değerlendirmeye yer veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, OVP döneminde depremlerin açtığı yaralarını sarmayı, enflasyonu kademeli bir şekilde tek haneye düşürmeyi, bunları yaparken istihdam ve büyümeyi olabildiğince korumayı hedeflediklerini söyledi. Sürdürülebilir sosyal refah ile sosyal adaleti güçlendirip, oluşturulan refahı toplumun bütün kesimlerine yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, OVP'nin güven unsuru oluşturduğunu ifade etti. Ardından milyonların merak ettiği soruları yanıtladı.

KIDEM TAZMİNATI EMEKLİLİK SİSTEMİNE DAHİL EDİLECEK Mİ?

Kıdem tazminatı konusunda önemli bir açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ''Çözülmesi gereken bir mesele mi? Evet öyle. Ama bunu istişarelerle, işçi ve işveren dengesi içinde ve özellikle işçi kesiminin temsilcileri, sendikalarla istişare içinde bu konuya yaklaşmak. Kıdem tazminatında maalesef çok ciddi problemler de var. Ödenmeme meseleleri var. Başka sıkıntılar var. Oluşturduğu bir belirsizlik var.'' dedi.

ekran-goruntusu-2023-08-06-101155.png

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, bu belirsizliklerin özellikle iş dünyası firmaları üzerinde etkili olduğunu söylerken ''Dolayısıyla bir dönem bir fon oluşturup bununla bu problemi çözme gibi bir yaklaşım vardı. Dolayısıyla bunlar önümüzdeki dönemde yine Türkiye'nin gündemde olan konuları olacak." şeklinde konuştu.

KIDEM TAZMİNATI TAVANI DEĞİŞİYOR MU?

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun toplantısı sonrası memur ve memur emeklilerinin alacağı zam oranı belli olurken SGK Uzmanları da ''Belirlenen oranlar 65 yaş aylığı, engelli maaşı ve evde bakım maaşları üzerinde de etkili olacak. 8 milyondan fazla kişi doğrudan etkilenecek. Kıdem tazminatında tavan değişiyor. Kıdem tazminatı tavanı şu an 23.490 lira olarak hesaplanırken Ocak 2024 yılında 33 bin 590 lira olacak.'' dedi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER