Kentsel dönüşümde kira yardımı ne kadar oldu? İşte il il kentsel dönüşümde kira yardımı ücretleri

Kentsel dönüşüm süreci yaşanan depremlerin ardından büyük bir önem kazandı. Eski ve hasarlı yapıların yıkılarak yerine yenilerinin yapılması için kentsel dönüşüme teşvikler de devam ediyor. Bu süreçte 2024 yılı ile beraber kentsel dönüşümde verilen kira yardımı desteğinde artışa gidildi. 81 ilde destek rakamları belli olurken detayları Haberankara.com okurları için derledik.

Kentsel dönüşümde kira yardımı ne kadar oldu? İşte il il kentsel dönüşümde kira yardımı ücretleri

Ülkemizde 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden 11 il etkilendi. Binlerce yapının yıkıldığı ve 50 binin üzerinde vatandaşlımızın hayatını kaybettiği deprem felaketinin ardından kentsel dönüşümün gerekliliği ve önemine dikkat çekildi. Kentsel dönüşüm sürecine destek olmak ve vatandaşları teşvik etmek üzere kira yardımlarında da artışı gidildiği kaydedildi.

Deprem uzmanları eski ve hasarlı yapılardan uzaklaşılması gerektiğini belirtirken kentsel dönüşüme de dikkati çekmeye devam ediyor. Kentsel dönüşüm sürecine teşvik için yeni bir karara daha imza atılırken bu kararla beraber kentsel dönüşümde verilen kira destek ödemelerinde artışa gidildi. Vatandaşlar da ‘’Kentsel dönüşümde kira destekleri ne kadar oldu, 2024 81 ilde kira destek ödemeleri ne kadar?'' sorularına yanıt aranmaya başladı.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KİRA DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR OLDU?

Kentsel dönüşümü hızlandırmak için ‘seferberlik’ çağrısıyla yürütülen çalışmalar kapsamında il bazında verilen kira destekleri artırıldı. Kentsel dönüşümde kira yardımı artarken bunun il bazındaki ödeme miktarları merak edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan ‘kira yardım artışı 2024’ açıklamasına göre, il bazlı kira yardım tutarlarının artırıldığı duyuruldu. Riskli yapılarda 18 ay, riskli ve rezerv yapı alanlarında en fazla 48 ay kira yardımı yapılıyor.

Kentsel dönüşümde kira yardımı ne kadar oldu? İşte il il kentsel dönüşümde kira yardımı ücretleri

Buna göre;

İstanbul’da hak sahiplerine verilen 3 bin 500 lira kira desteği 5 bin 500 liraya yükseltildi.

Ankara, Antalya, Bursa ve İzmir’de ise 3 bin lira olan kira desteği 4 bin 500 liraya çıkarıldı.

Diğer illerde 2 bin lira ile 2 bin 500 lira arasındaki kira yardımı da 3 bin 750 lira ila 3 bin lira olarak yükseltildi.

Kentsel dönüşümde kira yardımı ne kadar oldu? İşte il il kentsel dönüşümde kira yardımı ücretleri - Resim : 2

Kira yardımları daha önce Mart 2023 tarihinde artırılmıştı. Alınan kararla kiracılara defaten iki kira destek bedeli ödeme yapılırken ev sahiplerine aylık destek veriliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER