Kentsel dönüşüm kredisinde taksit tutarı ne kadar olacak?

Depremlerde yapı stokunun güçlü olması büyük bir önem taşırken bunun için yapılan çalışmaların hızlandırılmasını isteyen uzmanların ardından bakanlıktan düşük faizli kredi açıklaması geldi. Yüzde 0,69 faiz oranıyla kentsel dönüşüm kredisi verileceği açıklanırken kredinin aylık ödeme miktarı da merak konusu oldu.

Kentsel dönüşüm kredisinde taksit tutarı ne kadar olacak?

Türkiye, yanlış zemin yapılaşması, eski ve zayıf yapı stoku nedeniyle büyük depremlerde ağır hasarlar alıyor. Deprem kuşağında yer alan ülkemizde son olarak 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremler tam 11 ili etkilemiş ve binlerce vatandaşımız da bu depremlerde hayatını kaybetmişti.

Asrın felaketi olarak adlandırılan ve dünya tarihine geçen deprem felaketinin ardından kentsel dönüşümün önemine dikkat çekişmiş, acil eylem planına geçilmesi istenmişti. Türkiye'de özellikle deprem riski taşıyan illerde kentsel dönüşüm için düğmeye basılması beklenirken 7 Mart tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 2,5 milyon liraya kadar yüzde 0,69 faiz oranı ile teşvik kredisi verileceğini açıkladı. Yapılan açıklamanın ardından detaylar da merak konusu oldu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM TEŞVİK EDİLECEK

Türkiye'de sağlam konutların üretilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki İzmir, İstanbul, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ'da kentsel dönüşüme girecek konutlar için 2,5 milyon liraya kadar yüzde 0.69 faiz oranıyla 180 ay vadeli kredi verileceğini açıkladı. Bunun yanı sıra şehit ve gazi yakınlarına, emeklilere ve engelli bireylere de yıllık bazda 0,25 oranında faiz indirimi sağlanacağı duyuruldu. Pilot ilin İzmir olduğu açıklanırken vatandaşlar da ‘’Kentsel dönüşüm kredisinde taksit tutarı ne kadar olacak?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİSİ İÇİN AYLIK ÖDEME NE KADAR?

Kentsel dönüşüme teşvik için verilecek krediye dair ödeme tablosu merak konusu oldu. Henüz ödeme tablosuna ilişkin açıklama gelmezken 180 ay vade ile 2,5 milyon lira tutarındaki kredinin yüzde 0.69 faiz oranı ile verileceği bilindiğinden yapılan hesaplamalara göre bu kredinin aylık ödeme tutarı da 9 bin 718 TL olacak. Ancak konuyla ilgili gelişmelerin bakanlık tarafından duyurulması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER