Keçiören Çankaya Yenimahalle Mamak Etimesgut! Evi işyeri arsası olanlar 962 TL ödemeniz çıktı

Milyonlarca Ankaralıya son dakika duyurusu geldi. İşyeri, arsası, tarlası, konutu olan Ankaralılar tapunuz varsa o tarihte ödemeniz çıkacak!

Keçiören Çankaya Yenimahalle Mamak Etimesgut! Evi işyeri arsası olan Ankaralılar 962 TL ödemeniz çıktı

Keçiören Çankaya Yenimahalle Mamak Etimesgut! Evi işyeri arsası olanlar 962 TL ödemeniz çıktı - Mart ayının yaklaşması ile beraber milyonlarca Ankaralıya son dakika hatırlatması yapıldı. Ankara'da tapu sahibi olan herkes için ödeme takvimi açıklandı.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan yeni duyuru ile milyonlarca tapu sahibine yönelik emlak vergisi ödemesi hatırlatması yapıldı. Yükselen konut fiyatları sonrasında ne yazık ki emlak vergisi rakamlarında da artış yaşanmış, tapusu olanlardan tahsil edilen rakamlar cep yakmıştı.

EMLAK VERGİSİ 1. TAKSİT ÖDEMESİ 2024 NE ZAMAN?

Emlak vergisinde ödeme tarihleri her sene olduğu gibi bu senede Mart ayında başlayacak. 1 Mart 2024 tarihi itibari ile emlak vergisi muafiyeti olmayan ve tapusu bulunan kişiler için vergi ödemeleri başlayacak. Bu sene yeniden değerleme oranı üzerinden emlak vergisinde rakamlar yüzde 58 oranında artmıştı. Yani 2023 senesinde ödenen rakamlar yarı yarıya artmış oldu.

Ankara sınırları içerisinde arsa, dükkan, hobi bahçesi, tarla, apartman dairesi, müstakil ev gibi taşınmazı olan tapu sahipleri emlak vergisi muafiyeti listesi içerisinde yer almamaları durumunda Mayıs ayı sonuna kadar adlarına tahakkuk ettirilen rakamları ödemekle yükümlü tutulacaklar.

SIFIR ORANLI EMLAK VERGİSİ! KİMLER EMLAK VERGİSİ ÖDEMEZ?

Tapusu olmasına rağmen emekliler, ev hanımları, engelliler, işi olmayan kişiler ile şehidin dul eşi ve yetimleri ile gaziler sahip oldukları evin tek evi olmaları ve büyüklüğünün 200 metrekareyi aşmaması şartı ile emlak vergisi ödemezler. Bu duruma sıfır oranlı emlak vergisi adı verilmektedir.

SONRAKİ HABER