Kasko ve sigorta fiyatları düştü! Yüzde 25 indirim var

Araç sahiplerini oldukça zorlayan masrafların başında yer alan kasko ve sigorta fiyatları için beklenen indirim haberi geldi. Ortalama kasko fiyatları ucuzladı.

Kasko ve sigorta fiyatları düştü! Yüzde 25 indirim var

Pandemi döneminde araç fiyatlarında başlayan yükseliş vatandaşı mağdur ederken araba sahibi olmak isteyen kişiler kadar arabası olanlar da bu zamlardan etkilenmişti. Araç fiyatlarında yaşanan yükseliş nedeniyle kasko ve sigorta fiyatları da yükselmiş, pek çok kişi zorunlu sigortayı yaptırırken kaskoyu yaptırmamaya başlamıştı.

ORTALAMA KASKO FİYATI UCUZLADI! GÜNCEL KASKO VE SİGORTA FİYATLARI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı (TÜKONFED) Turusan Bağcı konu ile ilgili merak edilenleri Milliyet'e anlattı. Bağcı'nın dikkat çeken açıklamaları şu şekilde: "Kasko fiyatlarında rekabetli kampanyanın eylül ayında da devam ettiğini söyleyebilirim. Eylül sonrası kasko fiyatlarında yükseliş bekleniyor. Kasko fiyatlarında şirketine göre geçen yıla oranla yüzde 15 ile yüzde 25 aralığında değişen indirimler söz konusu. Geçen yıl araç fiyatları, enflasyon, döviz ve parça fiyatlarındaki artışın yüksek olacağı beklentisiyle sigorta şirketlerinin kaskoda normalin üzerinde artış yaptığını biliyoruz.

Bağcı fiyatların önümüzdeki dönemlerde yükselişe geçebileceğini belirterek kaska yaptırmak için bu dönemin ideal bir dönem olduğunu söyledi. Ortalama kasko bedeli ise 10 - 12 bin TL civarına geriledi. Kasko fiyatları için ilk yıl yüzde 30, ikinci yıl yüzde 40, üçüncü yıl yüzde 50, dördüncü yıl yüzde 60 ve bazı şirketlerde dördüncü yıl sonrası yüzde 65'e varan oranda hasarsızlık indirimi yapıldığı belirtildi.

SONRAKİ HABER