Kasım 2023 evde bakım maaşları hesaplara yattı mı? 13 Kasım evde bakım maaşı yatan iller listesi

Evde bakım maaşı sorgulamaları kasım ayı ile birlikte merak edildi. Her ay belirli tutarlarda ihtiyaç sahiplerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yardım ödemesinin kasım ayı ödemelerine ilişkin ayrıntılar araştırma konusu oldu.

Kasım 2023 evde bakım maaşları hesaplara yattı mı? 13 Kasım evde bakım maaşı yatan iller listesi

Evde bakım maaşı sorgulamaları hız kazandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay belirli tutarlarda ihtiyaç sahiplerine yapılan yardım ödemesinin ne kadar olduğu ve güncel maaşların yattığı illerin listesi merak edildi. Vatandaşlar, ''2023 kasım ayı evde bakım maaşı yatan iller tam listesi belli mi?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

Her ay düzenli olarak ihtiyaç sahibi kişilere verilen destek ödemesinin yattığı illere ilişkin araştırmalar hız kazandı. Ödemeyi alan hak sahipleri ise ''Evde bakım maaşları yatırıldı, ne zaman yatacak?'' gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bakıma ihtiyacı olan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 2,8 milyar milyar TL Evde Bakım Yardımını hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı.

13 KASIM 2023 EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER LİSTESİ

Evde bakım maaşları, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri tarafından her ayın 15'i ile 31'i arasında ödeniyor. Evde bakım maaşı 81 ilde yatırılmaya başlandı. Bakan Göktaş, en önemli aile odaklı bakım hizmet modellerinden biri olan Evde Bakım Yardımının 2006 yılında engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatıldığını hatırlattı. Göktaş, Evde Bakım Yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen aile üyelerinin desteklenerek aile bütünlüğünün korunduğunu belirtti.

para.jpg

Evde Bakım aylığı ödemelerini E Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile E Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayın. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunuyor.

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

para-001.jpg

Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 5.097 TL ödeme yapıldığını ifade eden Bakan Göktaş, şunları kaydetti: “Bakıma ihtiyacı olan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2,8 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. Hali hazırda 562 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor. Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz çerçevesinde Bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olmasını çok önemsiyoruz. Bu kapsamda hiç kimseyi geride bırakmayan toplum vizyonumuz çerçevesinde geliştirdiğimiz bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri ile toplumun her bir ferdine ulaşmayı sürdüreceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.”

Haberankara.com

SONRAKİ HABER