Kararı Cumhurbaşkanı onayladı Resmi Gazete'de yayımlandı! Kara kışta kimse para vermeyecek

Hükümet kanadında çeşitli destek ödemeleri için programlar geliştiriliyor. Destekler belirli şartlara göre vatandaşa ulaştırılıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile yeni destek programı açıklandı.

Kararı Cumhurbaşkanı onayladı Resmi Gazete'de yayımlandı! Kara kışta kimse para vermeyecek

Ülkemizde hükümetin kararı ile başlatılan yardım programlarının Temmuz 2023 tarihi ile yeniden devam etmesine karar verildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ''Sosyal Destek'' programı adı altında verilen yardımların belirli şartlara göre hak sahiplerine ulaştırılması sağlanırken hükümet yeni bir yardım programı başlattı.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte yeni destek duyuruldu. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre ihtiyaç sahibi ailelere kömür yardımı yapılacağı öğrenildi.

ekran-goruntusu-2023-09-14-084943.png

RESMİ GAZETE'DE YENİ DESTEK DUYURULDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de 12 Ağustos tarihinde yayımlanan karara göre tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere kömür yardımı yapılacak. İl ve ilçe bazında hane başına tahsis edilecek kömür miktarı, bölgenin iklim koşulları, geçmiş yıllara ait dağıtım miktarları, kömürün ısıl değerleri ile afet, acil durum ve benzeri unsurlar dikkate alınarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenecek.

ekran-goruntusu-2023-09-14-084954.png

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca (SYDV) muhtaçlık kriterine uygun olarak belirlenen ihtiyaç sahibi hane sayıları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından değerlendirmesinin ardından belli olacak. Hanelere yapılacak kömür yardımları, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü'nün kararları doğrultusunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca belirlenecek kriterlere göre düzenlenen sevkiyat programı dahilinde gerçekleştirilecek.

ekran-goruntusu-2023-09-14-085001.png

Söz konusu yardımın ne zaman başlayacağı ise henüz bilinmiyor. Ancak havaların soğuduğu kasım ayı itibariyle başlaması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER