Kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi! 6 - 18 yaş arası çocuğu olan annelere 3 bin 510 TL ödeme yapılacak

Ülkemizde okulların açılmasıyla beraber devlet destekler duyurulmaya başlandı. Okul masraflarının dar gelirli aileler için bir sorun oluşturmaması için geliştirilen devlet destekli yardım programları kapsamında çocuğu okula giden annelere ödeme yapılacak.

Kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi! 6 - 18 yaş arası çocuğu olan annelere 3 bin 510 TL ödeme yapılacak

Türkiye'de enflasyonla mücadele devam ederken yaşanan fiyat artışları vatandaşların bütçelerini etkilemeye devam ediyor. Özellikle okulların açılması ile birlikte yeni dönem alışverişi yapan ailelerin bütçe dengeleri sarsılırken hükümet destekleri de duyurulmaya devam ediyor. 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Dönemi 11 Eylül Pazartesi günü başladı. Okulların açılması ile beraber çocuğu okula giden ailelerin dikkatini çeken açıklama hükümet kanadından geldi.

Çocuğu okula giden ailelere belediyeler de desteklerini duyurmaya devam ederken hükümetin açıkladığı karar kapsamında annelere çocuk sayısına göre ödeme yapılacağı bildirildi. Okulların açılması ile beraber devlet destekleri ilk ve ortaöğretimde okuyan çocuğu bulunan aileler için geldi. Hükümetin kararı kapsamında çocuğu okula giden ailelere destek ödemesi yapılacağı duyurulurken ödemenin miktarı da aileler tarafından merak edildi.

ÇOCUĞU OKULA GİDEN AİLELERE DEVLET DESTEĞİ DUYURULDU

Çocuğu okula giden aileler için devlet desteği geldi. Hükümetin kararı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından eğitimlerine devam eden öğrencilerin annelerine nakit desteği verileceği bildirdi. Çocuğu ilk ve öğretim eğitimine devam eden, şartları sağlayan ailelere başta anneler olmak üzere sosyal yardım verileceği duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın verdiği sosyal yardım ile ilgili olarak şartlar merak edilirken bakanlıktan yapılan açıklamaya göre;

Çocuğu okula giden ailelerin sosyal güvenceleri olmadığı durumlarda destek ödemesi alabilecekleri belirtildi.

ekran-goruntusu-2023-09-26-090607.png

İhtiyaç sahibi olan ailelerinin çocuklarının örgün eğitimlerine devam etmeleri için yardım ödemesi yapılan öğrencinin, okulların açık olduğu dönemlerde bir ay içinde 4 günden fazla devamsızlık yapmaması şartı arandığı kaydedildi. Yardımı alan öğrencinin 4 günden fazla devamsızlık yapması halinde sosyal yardım ödemesinden faydalanamayacağı duyuruldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çocuğu okula giden aileler için yaptığı sosyal yardım ödemesinin öncelikli olarak anneye verildiği açıklandı. Anneye verilen nakdi yardımın çocukların ihtiyaçlarının karşılanması üzerine harcanması şartı arandığı belirtildi.

TOPLAMDA 3.510 TL ÖDEME ALINACAK

Hükümetin kararı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukları örgün eğitime devam eden ailelere sağladığı nakdi yardım ödemesinin miktarlarını açıkladı. Buna göre;

İlköğretim öğrencisi olan

  • Erkek öğrenciler için 90 TL,
  • Kız öğrenciler için 100 TL,

ekran-goruntusu-2023-09-26-090603.png

Ortaöğretim öğrencisi olan;

  • Erkek öğrenciler için 130 TL,
  • Kız öğrenciler için 150 TL olmak üzere ödemelerin aylık olarak yapılacağı bildirildi.

Ortaöğretimde;

  • İki kız çocukları, ilköğretimde bir erkek çocukları bulunan ailelere aylık 390 TL nakit desteği verileceği bildirildi.

9 ay boyunca açık olan okullar düşünüldüğünde en yüksek tutar olan 390 TL üzerinden hesaplama yapıldığında toplamda 3 bin 510 TL tutarındaki ödeme ilk olarak annelere ödenecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER