Kana kana su bile içemeyeceksiniz! Yeni zam suyu kursakta bıraktı alırken 3 kere düşüneceksiniz

Artan maliyetlerle beraber yeni zamlar da birbiri ardına duyuruluyor. Zam gelmeyen bir kalem neredeyse kalmazken bu kez damacana su kullananlar için kötü haber verildi.

Kana kana su bile içemeyeceksiniz! Yeni zam suyu kursakta bıraktı alırken 3 kere düşüneceksiniz

Ülkemizde 2024 yılının gelişi ile beraber yeni zamlar peş peşe duyurulmuştu. Zamların birbiri ardında geldiği dönemde her gün yeni bir zam haberi ile karşılaşan vatandaşlar için bu kez ağızların tadını kaçıracak bir haber verildi. Çeşme suyu kullanmak istemeyen vatandaşlar 19 litrelik damacana su almayı tercih ederken yeni yılda damacana suya da zam geldi.

Damacana sulara son gelen zamlar ağızların tadını kaçırırken yeni zamla beraber sıklıkla damacana su tüketenler de hesap yapmaya başladı. İllere göre az da olsa fiyat farklılığı gösteren damacana su fiyatları 19 litre için son 12 ayda yüzde 100’ün üzerinde artış gösterdi. 1 bardak suyun fiyatı yeni zamlara göre hesaplandığında ortalama olarak 1 liraya çıktı.

DAMACANA SU FİYATLARI YÜZDE 100 ARTTI

2024 yılında maliyetlerde yaşanan artış pek çok zam haberini de beraberinde getirdi. Damacana su fiyatlarına da zam olarak yansıyan maliyet artışlarının ardından 19 litrelik damacana su fiyatları neredeyse 100 liraya çıktı.

Kana kana su bile içemeyeceksiniz! Yeni zam suyu kursakta bıraktı alırken 3 kere düşüneceksiniz

Geçtiğimiz yılın ocak ayında 40 lira bandındayken 2024 yılı ocak ayında ise 85 ila 100 lira arasında bir fiyata satılıyor. Su satıcıları maliyet artışlarından yakınırken müşteri sayılarının da giderek düştüğünü bildirdi. Su fiyatlardaki artış nedeniyle vatandaşların su arıtma sistemlerine geçmeyi tercih ederek damacana su kullanımını azalttıklarını belirtti.

Kana kana su bile içemeyeceksiniz! Yeni zam suyu kursakta bıraktı alırken 3 kere düşüneceksiniz - Resim : 2

Pandemi sonrası fiyat artışlarının devam ettiğine işaret eden satıcılar, 19 litrelik damacana suyun 1 ay önce 80 lira bandında iken son zamla birlikte 92 liraya yükseldiğini ve son bir yıl içinde ise artış miktarının yüzde 100’ü aştığını ifade etti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER