Kamu görevlileri hakem heyeti nedir, kaç kişiden oluşur, üyeleri kimler?

Kamu İşveren Heyeti ile Memur-Sen arasındaki müzakerelerde anlaşma sağlanamazken zam kararı için Hakem Heyeti'nin devreye gireceği açıklandı.

Kamu görevlileri hakem heyeti nedir, kaç kişiden oluşur, üyeleri kimler?

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin maaş zammını ilgilendiren konuyla ilgili dördüncü toplantı geçtiğimiz gün gerçekleşirken toplantı sonrası yapılan açıklamada uzlaşma sağlanamadığı açıklandı. Kamu İşveren Heyeti ile Memur-Sen arasındaki müzakerelerde anlaşma sağlanamazken zam kararı için Hakem Heyeti'nin devreye gireceği açıklandı.

KAMU GÖREVLİLERİ HAKEM HEYETİ NEDİR?

Karar “Memurlar ve diğer kamu görevlileri, toplu sözleşme yapma hakkına sahiptirler. Toplu sözleşme yapılması sırasında uyuşmazlık çıkması halinde taraflar Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna başvurabilir. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararları kesindir ve toplu sözleşme hükmündedir.” şeklinde açıklanırken hükümet ile yetkili sendika arasında anlaşmazlık çıkması durumunda başvurular yer kamu görevlileri hakem heyetidir.

Anayasa üzerinde belirtilene göre hükümet ile yetkili sendika arasında uyuşmazlık çıkması durumunda kamu görevlileri hakem heyetinin kararının bağlayıcı olacağı aktarılırken bu heyetin kimlerden oluşacağının ve nasıl seçileceğinin kanun ile düzenleneceği belirtilmiştir.

KAMU GÖREVLİLERİ HAKEM HEYETİ KAÇ ÜYEDEN OLUŞUR?

Belirlenen tarihlerde taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması durumunda görüşmelerde Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci başlar. Yüksek yargı mensubu, bürokrat, sendikacı ve akademisyenlerden oluşan 11 kişilik Kurul, toplu sözleşmeye dair kararını 31 Ağustos tarihine dek vermiş olacak.

SONRAKİ HABER