Kamu çalışanlarının mali ve sosyal hakları netleşiyor! Toplu sözleşme görüşmelerinde ikinci toplantı!

Kamu çalışanlarına yönelik toplu sözleşme görüşmeleri devam ederken 2. toplantının yarın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılacağı açıklandı. Toplantıya dair detaylarda belli oldu.

Kamu çalışanlarının mali ve sosyal hakları netleşiyor! Toplu sözleşme görüşmelerinde ikinci toplantı!

Yarın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda kamu çalışanlarına yönelik toplu sözleşme görüşmeleri yapılacak. Toplantıda kamu işveren tarafının teklifini açıklaması beklenirken bu rakamın ne kadar olacağı da şimdiden merak söz konusu oldu.

Ekonomi ve fizik | PolitikYol.com | Yorum, Analiz, Haber Sitesi

Milyonlarca kamu görevlisi 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerini merak ediyor. Kamu çalışanlarını yetkili sendika olarak Memur-sen temsil edecekken 1 Ağustos'ta başlayan görüşmelerde 9 Ağustos'ta müzakere aşaması etkili oldu. Müzakere sürecinin tamamlanmasının ardından ise gözler şimdiden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılacak olan 2 toplantıya çevrilmiş durumda.

İLK TEKLİF AÇIKLANACAK!

Toplantıda kamu işveren heyeti ilk teklifini kamuoyu ile paylaşacak. Bunun yanı sıra toplu sözleşme görüşmelerinde yaklaşık olarak 4 milyon memur ile 2,5 milyon memur emeklisinin 2024 ila 2025 yıllarında mali ve sosyal hakları da netleşmiş olacak.

Ekonomi Haberleri | Son Dakika Ekonomi Haberleri

Belirlenecek oranların 65 yaş aylığı başta olmak üzere engelli maaşı ve evde bakım maaşları üzerinde de etkili olacağı biliniyor. Bunun yanı sıra 8 milyondan fazla kişi bu artıştan doğrudan etkilenecek. Toplu sözleşme görüşmelerinin 15 Ağustos tarihinde genele ilişkin tekliflerin müzakeresine geçilmesi bekleniyor.

ÜÇÜNCÜ TOPLANTI TARİHİ BELLİ OLDU

Üçüncü toplantının ne zaman yapılacağı merak söz konusu olurken bu konu hakkında da net bir bilgi paylaşımı gündeme geldi. 3 toplantı 17 Ağustos tarihinde yapılacak ve görüşmeler ise ay sonuna kadar tamamlanmış olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER