Kamu binalarına enerji tasarrufu ile ilgili genelge Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bugün yayımlanan Resmi Gazete'de kamu binalarına enerji tasarrufu ile ilgili genelge duyuruldu.

Kamu binalarına enerji tasarrufu ile ilgili genelge Resmi Gazete'de yayımlandı!

4 Kasım 2023 tarihli Resmi Gazete kararlarına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Kamu Binalarına Enerji Tasarrufu genelgesi yayımlandı.

KAMU BİNALARINA ENERJİ TASARRUFU GENELGESİ!

Yayımlanan genelgede planlanan tasarruf oranlarına ilişkin alınan kararlar şu şekilde duyuruldu;

"Kamu kaynaklarının verimli kullanılması ve enerji maliyetlerinin azaltılması amacıyla 18/04/2007 tarihli ve 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanununa göre enerji yöneticisi görevlendirmekle yükümlü olan kamu binaları için 2019/18 sayılı Genelge ile belirlenen %15 enerji tasarruf hedefi, 2030 yılına kadar asgari %30 olacak şekilde güncellenmiştir.

Belirlenen tasarruf hedefine ulaşılarak enerji verimliliğinin ve emisyon azaltımının sağlanması amacıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının koordinasyonuna hazırlanan "Kamu Binalarında Tasarruf Hedefi ve Uygulama Rehberi (2024-2030)" Bakanlığın resmi internet adresinde yayımlanacaktır.

Söz konusu tasarruf hedefinin kamu kurum ve kuruluşlarınca sağlanması, uygulamaların takibi ve enerji tasarruf hesaplarının Cumhurbaşkanlığına raporlanmak üzere Rehber'de belirtilecek usule göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bildirimine devam edilmesi hususlarında bilgilerini ve gereğini rica ederim."

screenshot-6.png

Yayımlanan bu genelge Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlandı.

SONRAKİ HABER