Kamu bankasından promosyon anlaşması! 83.000 TL ödemede imzalar atıldı!

Maaş promosyonları ile ilgili olarak yeni bir gelişme yaşanıyor. Bir kamu bankasının 83.000 TL maaş promosyonu ödemesi yapacağı açıklandı.

Kamu bankasından promosyon anlaşması! 83.000 TL ödemede imzalar atıldı!

Türkiye’de maaş promosyonları oldukça önemseniyor ve sıkı bir şekilde takip ediliyor. Bankalar maaşların kendi bankalarına yatması karşılığında maaş promosyonu ödemesi yapıyorlar. Bu konuda emeklilere sağlanan imkan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara da sağlanıyor. Üstelik aktif olan çalışanlara bankalar çok daha yüksek tutarlarda maaş promosyonu ödemesi yapıyorlar. Buna ilişkin yapılan son anlaşmanın detayları belli oldu.

83.000 TL’DE ANLAŞTILAR!

Maaş promosyonuna dair son haber İstanbul’dan geldi. Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir kamu bankası arasında anlaşma imzalandı. Bu anlaşma gereği Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan tüm personellere kamu bankası tarafından 83.000 TL tutarında maaş promosyonu ödemesi yapılacak. Bu promosyon ödemesinin peşin olarak tek seferde verileceği kaydedildi. 3 yıllık olan anlaşma kapsamında çalışanlara bu ödemeler nakit olarak yapılacak. Ödemelerin Şubat ayı içerisinde yapılması bekleniyor.

İHALE İLE BELİRLENİYOR

Kamu kurum ve kuruluşları çalışanlarına verilecek olan maaş promosyonlarını ihale yoluyla belirliyorlar. Açılan promosyon ihalesine bankalar teklif vererek katılıyorlar. En yüksek teklifi veren banka ile anlaşma sağlanarak 3 yıllık sözleşme imzalanıyor. Kamu kurum ve kuruluşunun personel sayısı ne kadar fazla ise bankaların teklifleri de o kadar yüksek oluyor. Bankalar için burada önemli olan personel sayısı olurken buna göre tekliflerini artırabiliyorlar.

EMEKLİ PROMOSYONLARINA ZAM BEKLENTİSİ

Çalışanlara verilen maaş promosyonları dikkate alındığında emeklilerin maaş promosyonlarının çok düşük kaldığı görülüyor. Bankaların emeklilere çalışanlar kadar ödeme yapmaları beklenmiyor. Ancak emekli maaş promosyonlarının iyileştirilmesi bekleniyor. Bu konuda Mart ayı içerisinde yeni bir gelişme yaşanması beklentisi bulunuyor. Ancak yetkililerden konuya dair herhangi bir net açıklama henüz yapılmadı. Bundan dolayı emekli maaş promosyonu ödemeleri belirlenen tarifeler üzerinden yapılmaya devam ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER