Kamu bankalarından 'Süper konut kredisi' imkanı geliyor! İlk kez ev sahibi olacakları ilgilendiriyor

Yükselen enflasyon, dolar kuru derken Türk Lirası'nın değer kaybetmesi ile birlikte vatandaşlar ev sahibi olma hayallerini ertelemek durumunda kalmıştı.

Kamu bankalarından 'Süper konut kredisi' imkanı geliyor! İlk kez ev sahibi olacakları ilgilendiriyor

Konut piyasasının canlanması ve rekor seviyelere ulaşan konut kredilerini düşürmek için harekete geçen hükümet kamu bankaları aracılığıyla ilk kez ev alacaklara 180 ay vade ve yüzde 1,20 faizle kredi verilmesini sağlayacak. Hem sıfır hem de ikinci el konutlarda geçerli olması beklenen düzenlemenin hayata geçirileceği tarih belli oldu.

Yükselen enflasyon, dolar kuru derken Türk Lirası'nın değer kaybetmesi ile birlikte vatandaşlar ev sahibi olma hayallerini ertelemek durumunda kalmıştı. Ev sahibi olmak artık oldukça zor bir durum haline gelirken hükümet ilk evini alacak vatandaşlar için harekete geçti.

64db06b6ae0a8f0cd0e3c55d.webp

İLK EVİNİ ALACAKLARA KAMU BANKALARINDAN KREDİ!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz geçtiğimiz günlerde İstanbul Finans Merkezi'nde finans dünyasının temsilcileriyle bir araya gelmişti. İlk evini alacak vatandaşlara özel yeni bir kredi kampanyasının sinyalini veren Yılmaz, "Kamu olarak ilk konut edinimini destekleyici çerçeve içinde hareket edeceğiz." ifadelerini kullanmıştı. Söz konusu çalışmayla ilgili detaylar netleşmeye başladı.

Bankaların kredileri son dönemlerde rekor rakamlara ulaşırken hükümet konut kredilerini aşağıya çekmek için harekete geçti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın düşük faizli kredi sinyali sonrası çalışmalarını hızlandıran Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) çalışmaları başlattı.

yeni-konut-kredisi-yolda-683.webp

Hükümet tarafından kamu bankalar aracılığı ile ilk evini alacak vatandaşlara sağlanan kredinin detayları yavaş yavaş netleşmeye başladı. vatandaşa sunulacak kredinin vadesi 180 ay olacağı ifade edilirken yüzde 1,20'lik faiz oranıyla tahsis edilecek kredinin hem sıfır hem de ikinci el konutlar için geçerli olması bekleniyor.

SONRAKİ HABER