Kamu bankalarından emekli maaş promosyonlarında 2024 kararı!

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank emekli maş promosyonu kampanyalarını 2024’te değiştirip değiştirmeyecekleri merak ediliyor. Kamu bankalarının emekli maaş promosyonu ödemeleri yükselecek mi?

Kamu bankalarından emekli maaş promosyonlarında 2024 kararı!

Kamu bankaları Türkiye’de en fazla emekli müşteriye sahip bankaların başında geliyorlar. Çok sayıda emekli devlet bankası olmasından dolayı bu bankalarla çalışmayı tercih ediyorlar. Alışkanlığın da etkisiyle bu bankalardan vazgeçmeyen emekliler maaş promosyonlarında ciddi anlamda zarar ediyorlar. Kamu bankalarının emekli maaş promosyonu kampanyalarına 2024 güncelleme gelecek mi?

KAMU BANKALARININ TERCİH EDİLME NEDENLERİ!

Kamu bankaları Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank emekli müşterilerce tercih ediliyorlar. Bunun bir nedeni de bu bankaların çok yaygın olan şubelerinden kaynaklanıyor. Türkiye’nin hemen hemen her ilçesinde bu bankanın şubesini veya ATM’sini bulmak mümkün. Ancak özel bankaların öyle bir imkanı bulunmuyor. Bunun için emekliler bu bankalar ile çalışmayı tercih ediyorlar.

KAMU BANKALARINDA EMEKLİ MAAŞ PROMOSYONLARI NE KADAR?

Kamu bankalarında emekli maaş promosyonları ile alakalı olarak ciddi bir müşteri memnuniyetsizliği bulunuyor. SGK’nın belirlemiş olduğu asgari taife üzerinden kamu bankaları maaş promosyonu ödemesi yapmayı sürdürüyor

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank emeklilere şu promosyon ödemelerini yapıyorlar:

Emekli maaşları 3.500 TL’ye kadar olanlara: 3.000 TL
Emekli maaşları 3.500 TL – 7.500 TL arasında olanlara: 3.500 TL
Emekli maaşları 7.500 TL ile 10.000 TL arasında olanlara: 4.500 TL
Emekli maaşları 10.000 TL ve üzerinde olanlara: 5.000 TL

2024 ZAMMI YAPILACAK MI?

Kamu bankalarının inisiyatif alarak emekli maaş promosyonları için zam uygulaması yapmaları pek mümkün gözükmüyor. Ziraat bankası, Vakıfbank ve Halkbank emekli maaş promosyonu uygulaması çıktığı günden beri emeklilere asgari tarife üzerinden promosyon ödemesi yapıyorlar. Bu bankaların 2024 yılında emekli maaş promosyonlarına zam yapmasının tek bir ihtimali bulunuyor.

SGK bankalar ile protokol yaparak emekli maaş promosyonu tarifelerinin asgari tutarında güncelleme yapabiliyor. SGK 2022’de olduğu gibi 2024’te bu adımı yine atarsa emekli maaş promosyonlarına kamu bankaları da zam yapmış olacaklar. Ancak bu adım gelmezse Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank Kasım 2025’e kadar bu tarife üzerinden maaş promosyonu ödemeye devam edecekler.

SONRAKİ HABER