Kadınlara yıllık 6 bin TL ödeme duyuruldu! Başvuru için TC Kimlik Kartı yeterli

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ekonomik destek paketleri ile vatandaşlara destek olmaya devam ediyor. Bakanlık tarafından verilen destekler hak sahiplerine ulaştırılırken kadınlara özel bir destek daha gündem oldu. Başvuru için TC Kimlik Kartının yeterli olduğu ve kadınların faydalanabildiği ödeme tablosu netleşti.

Kadınlara yıllık 6 bin TL ödeme duyuruldu! Başvuru için TC Kimlik Kartı yeterli

Hükümetin geçtiğimiz yıllarda başlattığı yardım programları devam ederken bakanlıklar tarafından verilen destek ödemelerinin detayları merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da ''Sosyal Destek'' programı adı altında ihtiyaç sahipleri için destek ödemesi yapıyor. Belirli şartlara bağlı olarak hak sahiplerini belirleyen bakanlık, yardım programından faydalananlar için ödemeleri de periyodik olarak gerçekleştiriyor.

Yaşlıdan gence, özel bakıma ihtiyaç duyan bireylerden çocuklara, kadınlardan öğrencilere kadar pek çok kalemde destek ödemesi gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın kadınlara özel yıllık 6 bin TL ödemesinin detaylarını derledik.

BAKANLIKTAN KADINLARA YILLIK 6 BİN TL ÖDEME

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan bilgilerle beraber eşi vefat etmiş kadınlara özel olarak destek ödemesi yapılacağı bildirildi. Bakanlıkça yapılan bu destek ödemelerinden hanede sosyal güvencesi olan bireyin bulunmadığı, 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ve son resmi nikahlı eşini kaybetmiş kadınların faydalanabileceği kaydedildi.

Kadınlara yıllık 6 bin TL ödeme duyuruldu! Başvuru için TC Kimlik Kartı yeterli

Bu destek 2 aylık periyotlar halinde ödenirken 2023 yılında için bin lira olarak hesaplara yatırılıyor. 2 ayda bir bin lira ödeme alan kadınlar yılda toplam 6 bin TL almaya hak kazanmış oluyor. Başvurular için de kimlik belgesi yeterli oluyor.

Kadınlara yıllık 6 bin TL ödeme duyuruldu! Başvuru için TC Kimlik Kartı yeterli - Resim : 2

EŞİ VEFAT ETMİŞ KADINLARA SOSYAL DESTEK

Eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakit yardım programından faydalanmak için detaylar da belli oldu. Bakanlık tarafından açıklanan şartlara göre;

Son resmi nikahlı eşini kaybetmiş kadınlar,

Son resmi nikahlı eşini kaybetmiş 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan kadınların yararlanabileceği aktarıldı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER