Kadınlara devlet yardımı! Paranızı her ay almayı unutmayın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kadınlara yönelik sosyal yardım ödemeleri yapılmaya devam ediliyor. Kadınlar için hangi devlet destekleri var?

Kadınlara devlet yardımı! Paranızı her ay almayı unutmayın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara çok sayıda sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Bakanlığın ilgili birimi tarafından yönetilen sosyal yardım programları ile ihtiyaç sahibi olsun veya olmasın vatandaşlara destek olunuyor. Bu destekler ile alakalı olarak kadınlara özel bir uygulama da yapılıyor. Aile Bakanlığı kadınların yararlanabileceği sosyal desteklerle nakit ödemeler yapıyor.

KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK!

Aile Bakanlığı tarafından kadınların toplumdaki ve ailedeki yerleri oldukça önemseniyor. Kadınların ihtiyaç sahipliği durumunda mağdur olma potansiyellerinin daha yüksek olmasından dolayı bir pozitif ayrımcılık yapılıyor ve çeşitli destekler veriliyor. Ayrıca kadınlar aileler için en önemli unsur olarak görüldüğü için devlet desteklerinden faydalanmalarının yolu açılıyor.

EŞİ VEFAT EDEN KADINA AYLIK DESTEK!

Kadınların eşlerinin vefat etmeleri durumunda oldukça sıkıntılı bir ekonomik durumun tam ortasında kalmaları yüksek ihtimal oluyor. Bu durum karşısında Aile Bakanlığı’nın yardım eli bu kadınlara uzanıyor. Eğer bir kadının son resmi nikahlı eşi vefat etmişse ve bu kadının sosyal güvencesi yoksa Aile Bakanlığı sosyal yardım veriyor. Bu kapsamda kadınlara aylık 1.000 TL’den iki ayda bir 2.000 TL ödeme yapılıyor.

ASKER EŞLERİNE YARDIM!

Vatani görevini yapan askerlerin eşlerine de Aile Bakanlığı destek oluyor. Bunun için askerde bulunan kişinin eşi eğer herhangi bir sosyal güvenceye sahip değilse ve ihtiyaç sahibiyle Aile Bakanlığı yardımda bulunuyor. Bu kişilere aylık 800 TL’den olmak üzere iki ayda bir 1.600 TL destek veriliyor. Bu destek askerde olan kişinin terhisine kadar devam ediyor.

DOĞUM YARDIMI YAPILIYOR

Kadınlara özel olarak bir de doğum yardımı ödemesi yapılıyor. Bu destek kapsamında doğum yapan kadınlarda destek ödemesi veriliyor. Açıklanan koşullara göre herhangi bir gelir şartı da istenmiyor. Doğu yardımı çerçevesinde kadınlar birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki her bir çocuk için 600 TL doğum yardımı alabiliyorlar.

Öte yandan kadınlar diğer genel sosyal yardımlardan da yararlanabiliyorlar. Şartlarının uyması durumda diğer tüm sosyal yardımları alma hakkına sahip olan kadınların başvuru yapmaları yeterli oluyor.

SONRAKİ HABER