Kadınlara 4 bin TL devlet desteği nasıl alınır, başvuru şartları nedir?

Devletin sosyal destek programları devam ediyor. Hükümetin aldığı kararlar ve bakanlıklar tarafından belirlenen şartlarla sosyal destek ödemeleri devam ederken kadınlara 4 bin TL tutarındaki destek ödemesine ilişkin detaylar merak edildi.

Kadınlara 4 bin TL devlet desteği nasıl alınır, başvuru şartları nedir?

Ülkemizde ihtiyaç sahiplerine verilen destekler devam ediyor. Hükümet kararı ile devam eden ve bakanlıklar tarafından hak sahiplerine ulaştırılan yardımlarla ilgili yeni bir konu daha gündeme geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi kadınlara yönelik önemli bir sosyal destek programını hayata geçireceğini duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanan program kapsamında belirli şartları taşıyan kadınlara 4 bin TL maddi yardım sağlanacağı açıklandı. Yapılan açıklamanın ardından ‘’Kadınlara 4 bin lira destekten kimler yararlanabilir, başvuru süreci nasıl işliyor, şartları nedir?'' gibi sorulara yanıt aranmaya başladı.

BAKANLIKTAN KADINLARA 4 BİN TL DESTEK AÇIKLAMASI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal destek ödemelerine ilişkin detaylar merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yeni duyuruya göre sosyal destek ödemeleri kapsamında kadınlar için de maddi destek ödemelerinin başlatıldığı bildirildi. Devlet, ev hanımı ya da çalışan kadın fark etmeksizin tüm kadınlara 4 bin TL'lik karşılıksız destek sağlayacağını açıkladı. Kadın sosyal yardımından yararlanmak için şartlar merak edilirken detayları derledik.

Kadınlara 4 bin TL devlet desteği nasıl alınır, başvuru şartları nedir?

Kadın sosyal destek ödemesinden yararlanmak için gerekli şartlar şöyle açıklandı;

En az 1 çocuğu olan kadınlar e-Devlet ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan (SYDV) başvurduktan sonra ödemelerini PTT aracılığı ile alabiliyor. İhtiyaç durumuna göre ödemelerin yatma sıklığı aylık, tek seferlik, belirli aralıklarla olacak şekilde düzenleniyor. Destekten faydalanmak için gerekli diğer şartlar;

Kadın olmak,
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
18 yaşından büyük olmak,
Gelir düzeyi belirli bir seviyenin altında olan kadınlar
Dul kadınlar
İşsiz kadınlar
Engelli kadınlar
Sosyal yardım alan kadınlar
Şiddet mağduru olan kadınlar yardımdan yararlanabiliyor.

Kadınlara 4 bin TL devlet desteği nasıl alınır, başvuru şartları nedir? - Resim : 2

Başvurular e-Devlet sistemine giriş yaparak yapılacak. Başvuru yapacak kişinin hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor. Şartı taşıyan kişiler kimlik numaraları ile online olarak başvuru yapacak. E-Devlet sistemi üzerinden online olarak başvuru formunu dolduran ve başvurusu olumlu sonuçlanan hak sahipleri ödemelerini düzenli olarak PTT şubelerinden alabilecek.

E-devlet kurumunun resmi sitesine T.C. kimlik numaranızla giriş yaparak arama kısmına "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" yazdığınızda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen nakit yardımı için başvuru formuna ulaşabilirsiniz.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER