Kabine toplantısı sonrası en düşük emekli maaşı ne kadar oldu?

Emeklilere beklenen ek zam açıklaması kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna duyuruldu. Emeklilere ek zam sonrası en düşük emekli aylığının ne kadar olduğu merak edildi.

Kabine toplantısı sonrası en düşük emekli maaşı ne kadar oldu?

Aralık ayında açıklanan 2023 son enflasyon verisi ile beraber 6 aylık enflasyon farkı da belli oldu. 6 aylık enflasyon farkı ile beraber emekli maaş zammı ortaya çıkarken 16 Ocak tarihinde gerçekleşen Kabine Toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ek zam açıklandı.

SSK ve Bağ-kur emeklisi olan kişilerin maaşlarına yüzde 37,5 oranında zam gelirken kök maaş zammı hesabı ile en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olan emekliler ‘’En düşük emekli maaşı ne kadar oldu?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

OCAK 2024 EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ TL OLDU?

Temmuz - Aralık 2023 dönemi enflasyonu yüzde 37,5 olarak gerçekleşti. En düşük SSK ve Bağkur emekli aylığı ise 10 bin 312 TL’ye yükseldi. Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hayat pahalılığı ve enflasyonla mücadelede vatandaşımızın desteğini bekliyoruz. Çalışanlarımız ve emeklilerimiz başta olmak üzere insanımızın refah seviyesini arttırmak için canla başla çalışıyoruz. İnşallah önümüzde ki dönemlerde de çalışanları enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutmaya devam edeceğiz.

Kabine toplantısı sonrası en düşük emekli maaşı ne kadar oldu?

16 milyon emeklimizin tamamına bir seferlik 5 bin liralık ikramiye ödemesi gerçekleştirdik.Bütçe imkanlarımızı zorlama pahasına da olsa emeklimizi darda bırakmıyoruz. Memur emeklisine yüzde 49,25 SSK ve Bağkur emeklisi aylıklarında 37,57 artış oldu. Bu farklı artışlar nedeniyle emeklilerimize nispeten daha düşük artış alan SSK ve Bağkur emeklisine yüzde 5 daha fazla artış yapacağımız müjdesini vermiş olmak istiyorum. SSK ve Bağkur emekli artışı böylelikle yüzde 42,6 oluyor" diyerek zammı açıkladı. Böylelikle en düşük emekli maaşı ise 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkartıldı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER