Jerome Powell konuşması Jackson Hole toplantısı ne zaman, saat kaçta?

Altın fiyatları ve dolar kuru başta olmak üzere küresel piyasalar bugün gerçekleşecek olan Jackson Hole toplantısı ile FED Başkanı Powell konuşması için açıklanan saate odaklandı. Jackson Hole toplantısı ne zaman, bugün saat kaçta?

Jerome Powell konuşması Jackson Hole toplantısı ne zaman, saat kaçta?

ABD Merkez Bankası FED'in başkanı Jerome Powell tarafından bugün yapılacak olan Jakcson Hole konuşması piyasalar tarafından merakla beklenmeye başlandı. Dünyada kullanılan hakim para biriminin dolar olması piyasaların konuşmayı yakından takip etmesine neden olurken yapılacak olan konuşmada Powell tarafından verilecek olan mesajlar altın fiyatları ve dolar kuru için de belirleyici olacak.

JACKSON HOLE TOPLANTISI NE ZAMAN, FED BAŞKANI POWELL KONUŞMASI BUGÜN SAAT KAÇTA?

Küresel piyasalarda gözler, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda yapacağı açıklamalara çevrildi. Dünya genelinde enflasyonla mücadelenin sonuna yaklaşılırken, Fed'in eylülden itibaren izleyeceği yol haritası yatırımcıların odağında bulunuyor.

Para piyasasındaki fiyatlamalar Fed'in yıl sonuna kadar toplamda 100 baz puanlık faiz indirimi yapacağının öngörüldüğünü gösterirken, Powell'ın bugün yapacağı açıklamalardan alınacak sinyallerin piyasalarda oynaklığı artırması bekleniyor. Dün, Fed yetkilileri sözle yönlendirmelerini sürdürürken, Kansas City Fed Başkanı Jeff Schmid, enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2'ye çekilmesi gerektiğine işaret ederek, iş gücü piyasasının biraz sakinleşmesinin buna yardım ettiğini ancak daha yapılacak işler olduğunu söyledi. İşsizlik verilerine daha yakından bakmakta fayda olacağını ifade eden Schmid, verilerin nereye varılacağını göstereceğini dile getirdi.

FED Başkanı Powell tarafından yapılacak olan konuşmanın bugün Türkiye Saati ile 17:00'de yapılması bekleniyor. Konuşmada özellikle de faiz indirimi konusunda verilecek olan mesajlar takip edilecek. Altın fiyatları yapılacak olan açıklamaya göre kendisine yön belirleyecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER