İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in asgari ücret zam beklentisi belli oldu!

Ülkemizin en önemli konu başlıkları arasında asgari ücrete gelecek olan zam yer alıyor. Yılda tek zam açıklamasının ardından beklenti giderek yükselirken İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in asgari ücret zam beklentisi belli oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in asgari ücret zam beklentisi belli oldu!

Asgari ücrete 2024 yılında yapılacak olan zam vatandaşların gündeminde yer alıyor. 2024 yılı asgari ücret rakamı vatandaşlar için büyük merak konusu olurken yılda tek zam açıklaması da gündemi değiştirdi. Vatandaşların beklentisi tek zam açıklaması ile birlikte yükselirken siyasilerde de asgari ücrete ilişkin beklentilerini açıklamaya devam ediyor.

11 Aralık tarihinde bir araya gelecek asgari ücret tespit komisyonun yapacağı toplantıların ardından asgari ücrete gelecek olan zam belli olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yılda tek zam açıklaması vatandaşların gündeminde yer alırken enflasyon nedeniyle de beklentiler hayli yükseldi. Asgari ücret görüşmelerinin başlamasına kısa bir süre kala hükümetin ve muhalefetin gündeminde zam konusu yer alıyor. Bu çerçevede de İYİ Parti lideri Meral Akşener asgari ücret ile ilgili beklentilerini partisinin grup toplantısında açıkladı.

MERAL AKŞENER'İN 2024 ASGARİ ÜCRET ZAM BEKLENTİSİ BELLİ OLDU

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, yılda bir kez zam yapılması planlanan asgari ücret kararına tepki gösterdi. Asgari ücrete 2 defa zam yapılması gerektiğini söyleyen İYİ Parti Lideri Akşener, yeni maaş ile ilgili beklentisini de açıkladı. İYİ Parti'nin zam beklentisini açıklayan Akşener, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in asgari ücret zam beklentisi belli oldu! - Resim : 2

AKŞENER: “TEK ZAM ÇALIŞANLARI KORUMAZ”

İYİ Parti lideri Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yılda tek zam ile ilgili 'Bir kez verilecek zamla bu iş biter' sözlerini değerlendirdi. İYİ Parti Lideri Akşener, partililerine seslenerek “Maaşlara yılda 2 defa zam yapılıyordu, buna rağmen zamlar diğer zam dönemine kalmadan eriyordu. Biz de 4 zam teklif etmiştik. İktidar, tek zamma düşürdü. Erdoğan 'Bir kez verilecek zamla bu iş biter' dedi. Enflasyon oranı yüzde 40'a yaklaşan enflasyon oranı hedefi 36'larda olan ülkelerde tek zam çalışanları korumaz.” şeklinde konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in asgari ücret zam beklentisi belli oldu! - Resim : 3

Asgari ücretin ocak ve temmuz aylarında yılda 2 defa belirlenmesi konusunda ısrarcı olacaklarını ifade eden Akşener “Miktar belirlenirken Türk-İş'in açlık sınırı rakamlarının esas alınmasını istiyoruz. Sadece enflasyon oranında yapılan artış yetmez. Büyüme oranında refah payı da verilmelidir.” dedi. Akşener, İYİ Parti olarak asgari ücret taleplerini “2024 yılı Ocak ayı için 17 bin lira, Temmuz ayı için ise 20 bin 500 liradır. Ancak refah payı da temmuz ayındaki zammın içine ilave edilmelidir.” diyerek duyurdu. Asgari ücret için yapılacak olan toplantıların ardından alınacak karar ise milyonlarca çalışanın gündeminde yer almaya devam ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER