İUP TYP maaşları yattı mı 16 Ekim 2024, neden yatmadı, ne zaman yatacak?

İŞKUR işgücü uyum projesi ve TYT maaşları için bekleyiş devam ediyor. İUP maaşları yattı mı, TYT maaşı ne zaman yatacak, neden yatmadı ilk açıklamalar geldi.

İUP TYP maaşları yattı mı 16 Ekim 2024, neden yatmadı, ne zaman yatacak?

İŞKUR tarafından engeli olan bireyler, gençler, eski hükümlüler kadınlar ve uzun süredir işsizlik sorunu yaşayan kişilere yönelik olarak düzenlenen İşgücü Uyum Programı için İUP maaşları bekleniyordu. İUP maaşları ile Toplum Yararına Program TYP maaşları için ödeme günü beklenirken konu hakkında ilk açıklama geldi.

İUP BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

18 yaşını doldurmuş, İŞKUR'a kayıtlı, emekli olmayan ve son bir aydır sigortalı olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının başvurabildiği İUP'lar yarı zamanlı olarak en fazla 10 ay süreyle uygulanacak.

Programların ilk 4 haftası yoğunlaştırılmış eğitimler nedeniyle haftada 37,5 saat (5 gün), diğer haftalarda ise haftalık 22,5 saat (3 gün) olarak planlandı.

Aylık ortalama 8 bin lira ödeme yapılacak İUP katılımcılarının kısa vadeli sigorta primleri de karşılanacak. Bununla beraber bir katılımcı programlardan azami 140 fiili gün faydalanabilecek.

İUP MAAŞLARI YATTI MI, TYP MAAŞI NE ZAMAN YATACAK, NEDEN YATMADI?

İŞKUR tarafından konu hakkında tarih olarak henüz net bir açıklama yapılmazken ödemelerin yapılan güncellemeler nedeniyle gecikmiş olabileceği ifade edildi. Listelerin hazırlanmasının ardından illere göre hesaplara paraların yatırılacağı belirtilirken tahmini olarak ise bu hafta sonuna kadar ödemelerin yatırılabileceği ifade edildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER