İstanbul'da ekmeğe zam! 8 TL'den satılmaya başlanacak

İstanbul Ticaret Odası tarafından yapılan son açıklama ile birlikte 200 gram ekmeğin artık 8 TL'den satılmaya başlanacağı öğrenildi.

İstanbul'da ekmeğe zam! 8 TL'den satılmaya başlanacak

Bugün gelen son dakika haberi ile birlikte İstanbul'da ekmeğe zam geldiği öğrenildi. İstanbul Ticaret Odası tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamalara göre 200 gram ekmeğin zamlandığı ifade edildi.

Ekonomim'de yer alan habere göre, İstanbul Ticaret Odası'na (İTO) bağlı fırınlarda 200 gram ekmeğin fiyatı 8 TL'ye yükseldiği iddia edildi. Alınan bu kararın İstanbul Ticaret Odası'nın kasım ayı Meclis toplantısında fiyat tarifelerinin belirlenmesi için yapılan oylama sonucunda karara bağlandığı öğrenildi.

EKMEK FİYATI YÜZDE 23 ARTTI!

Konu ile ilgili merak edilenlerin armasının ardından gelen ilk bilgilere göre meclis tarafından yapılan oylama sonucunda İstanbul'da 200 gram ekmeğin 8 TL olmasına karar verildiği öğrenildi. Tarifenin "1 kilogram ekmek fiyatı azami 40 TL'yi geçmemek kaydıyla 200 gram ekmek için 8 TL olacak" şeklinde, meclis tarafından onaylandığı öğrenildi.

Alınan bu karar sonucunda 1 kilogram ekmek fiyatının yüzde 23 oranda arttığı öğrenildi. Gelen bu zamma göre daha önce 6,5 TL olarak kabul edilen ekmeğin zamlanarak 8 TL olarak satılmaya başlandığı öğrenildi.

SONRAKİ HABER