İslam Memiş'ten altın ve dolar için kritik 15 gün uyarısı! Hazır olun

Döviz yatırımı yapan vatandaşlar için gelecek hafta bizleri nelerin beklediği konusunda Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş'ten peş peşe kritik açıklamalar geldi.

İslam Memiş'ten altın ve dolar için kritik 15 gün uyarısı! Hazır olun

Her hafta olduğu bu hafta içerisinde de önümüzdeki dönemde bizleri nelerin beklediği hakkında piyasa değerlendirmesi yapan İslam Memiş, bu hafta altın ve dolar için kritik uyarılara yer verdi.

Yaptığı değerlendirmelerde hem altın yatırımcılarının takip etmesi gereken piyasalar hem de döviz konusunda hangi tarihlerin önemli olduğuna ilişkin bilgilendirmelerde bulunuldu.

DOLAR YATIRIMCILARI İÇİN KRİTİK 15 GÜN UYARISI!

Piyasalar konusunda önümüzdeki haftayı da ilgilendiren değerlendirmelerini 22 Mart tarihinde paylaşan Memiş, dolar kuru hakkında,

"Dolar çok önemli. Serbest kur ile resmi kur arasında 1 lira fark var. 32 lira üzerinde dolar kuru var serbest piyasalarda. Yükselişler bitmedi. Kısa bir mola sadece. Sakin sakin 10-15 gün sakinlik göreceğiz.

Yükseliş hızları sakinleşecek, seçimlerden sonra bakacağız. Diyorlar ya seçimler genel seçimler kadar önemli değil. Bunu göreceğiz. Ben yerel seçimlerin genel seçimler kadar önemli olduğuna dair bir video paylaştım" şeklinde ifadeler ile özellikle de 15 gün içerisinde yaşanabilecek olan durgunluğa karşı dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

YÜKSELECEK BİR DÖVİZ PİYASASINA HAZIR OLUN!

Bununla birlikte daha önce de yapılan açıklamalarda piyasalarda yükselmelerin yaşanabileceğinden bahseden Memiş, “Resmi kurda gram altın 2350 lira. Kim veriyor? Herkes gösteriyor, hiç kimse vermiyor. Yok öyle bir fiyat. Hiç kimsede yok. Kapalıçarşı'da gram altın 2495 lira. Bu düşük lira. Gün içinde 2548 lirayı gördü gram altın ons altın desteği ile. Gördünüz mü bugün de rekor kırdı. Bunu aylarca duyacaksınız. Aylar boyunca yükselecek bir döviz piyasasına hazır olun. Gerçekleşiyor.” aylar boyunca sürebilecek bu yükselmelere hazır olun uyarısı yaptı.

GRAM ALTIN İÇİN KRİTİK UYARI GELDİ!

Altın alımları konusunda dikkat edilmesi gerekenler hakkında da açıklamalarda bulunan İslam Memiş, "2548 lirayı gördükten sonra 50 liradan fazla satış dalgası gördük ve 2500 lira seviyesi kırmızı çizgi olarak durmaya devam ediyor. 2500 lira üzerinde gram altın almayın. Ons altın 2125 dolara kadar gerilerse, karşısındaki gram altın kaça tekabül ediyorsa o gün gram altın alabilirsiniz.

Haftalık kapanışlar önemli. Önümüzdeki 15 gün biraz daha sakin bir altın piyasası bekleyin. Gram altın yatırımcısı ons altını takip etmeli. Ons altın 2154 liraysa yüzde 50 alırım, 2125 dolar ise diğer yüzde 25'i alırım." diyerek burada gram altın yatırımcılarının ONS altın takibini iyi yapması gerektiğinden bahsedildi.

SONRAKİ HABER