İslam Memiş’ten altın borçlanmayın uyarısı geldi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasadaki altın ve dolar durumunu değerlendirerek yatırımcıları uyardı. 2026 yılına kadar altın ve döviz borçlanılmaması gerektiğini ifade eden uzman isim piyasaları değerlendirdi.

İslam Memiş’ten altın borçlanmayın uyarısı geldi

Piyasaların merakla beklediği TCMB faiz kararı geçtiğimiz günlerde açıklandı. Faiz kararının yüzde 50 seviyesinde sabit bırakılması sonrasında Memiş, önemli değerlendirmelerde bulundu. Devalüasyonun olup olmama ihtimaline ilişkin önemli açıklamalarda bulunan uzman isim, yıl sonunda faiz indirimleri ve servet vergilerinin de sürpriz olmayacağını belirtti.

TÜRKİYE PAHALI BİR ÜLKE

Memiş, yaptığı açıklamasında içinde bulunduğumuz şartlar içerisinde en iyi yönetimin ithalat olduğunu belirterek, "Uygulandığı takdirde içeride dövizin azaldığını, döviz açığını ve ihtiyacını artırır, yüksek faizle dışardan döviz getittirir gibi bir döngü oluşur" ifadelerini kullandı. Diğer ülkelere kıyaslama yapıldığı zaman Türkiye’nin pahalı bir ülke olduğunu ifade eden uzman isim gıda fiyatlarındaki artışa dikkat çekti.

2026’YA KADAR DİKKAT

Açıklamasının sonunda 2026 yılına kadar altın ve döviz borçlanılmaması gerektiğini söyleyen Memiş, "2026'ya kadar döviz ve altın borçlanmamak iyi bir karar olur" dedi.

Piyasalardan alınan son rakamlara göre gram altın 2.723 TL’den işlem görürken, ons altında 2 bin 505 dolardan alınıyor. Çeyrek altının 4.358 TL’den işlem gördüğü belirtilirken, Cumhuriyet altını 18 bin 420 TL seviyesinde bulunuyor.

NOT: Haberimiz yatırım tavsiyesi içermemektedir. Uzman ismin açıklamaları kaleme alınarak hazırlanmıştır.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER