İslam Memiş 2024'te dolardan daha çok kazandıracak diyerek açıkladı!

Senenin son günlerinde yatırım yapmak isteyen kişiler için açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, yeni yılın kazandıracak olan yatırım aracını açıkladı.

İslam Memiş 2024'te dolardan daha çok kazandıracak diyerek açıkladı!

Yatırım yapmak isteyen vatandaşlar tarafından yeni yılda hangi yatırım araçlarının tercih edilmesi gerektiği konusunda merak edilenler devam ediyor. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaları yakından takip eden vatandaşlar 2024 yılı için hangi yatırım araçlarının daha fazla tercih edilmesi gerektiği konusunda araştırmalarını yaptı.

Bu sene boyunca yaptığı açıklamalar ile sık sık gündeme gelen Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, 2024 yılı için önemli açıklamalarda bulundu. Altın ve dolar konusunda verdiği tavsiyeler ile vatandaşlar için kazandıracak yatırım araçlarından bahseden Memiş, özellikle Euro hakkında önemli noktalara değindi. Memiş tarafından yapılan açıklamalar şu şekildeydi;

2024 YILININ KAZANDIRANI BELLİ OLDU!

Gelecek sene hangi alanlarda yatırım yapması gerektiği hakkında araştırma yapan vatandaşlar için Memiş, "Bu yıl kazandırdı ama 2024’te daha büyük kazanç bekliyorum. Borsaya henüz yabancı sermaye girmiş değil. Dolar henüz yükseliş trendine girmiş değil. Kimler endişelendi? Kısa vadeli, kaldıraçlı işlem yapanlar. Kısa sürede kar elde etmek isteyenler. Borsa son 30 yılda en çok kazandıran 2. yatırım aracı oldu.

8 milyonun üzerinde yatırımcı borsaya girdi, çoğunlukla kısa vadeli girenler varlıklarının azaldığını görünce korku ve panik yaşadılar. Doğal bir durum. Kimse bir yatırımının, hissesinin değer kaybettiğini görmek istemez. Bunu kabullenmek güçtür. Korkmayın, cesur olun, uzun vadeli yatırımcı olun. Düşüşleri fırsat olarak görün. Ben bile 7747’den borsaya girdim, 6 aydır keyfim yerinde, çünkü defalarca düşüp yükseldi.

“Dolar TL kurunda 29.05 seviyesindeyiz. Bozulma yok. 29.60 - 29.70 yıl sonu hedefimiz. Yukarı yönlü hareketler devam edecek, sürpriz yok. Ocak ayında 30-33 lira aralığını bekliyoruz. Euro TL 31.17 seviyesinde. Dolar mı euro mu diye soranlara yine euro diyorum. 2024’te de dolar karşısında daha fazla kazandıracak." dedi.

ALTINDA GELECEK SENE ARTIŞ MÜMKÜN!

Dolar ve Euronun yanı sıra altın fiyatları için de müjdeyi veren Memiş ONS altın için artışın yaşanacağını belirterek, “Kısa sürede 2000 seviyesini aşacak. Gram altın serbest piyasada 1926 - 1940 lira arasında. Burada düşüşler geçici. Tekrar 1950 - 1970 aralığını görürüz. Hedef 2000 lira. 2000 lirayı dip olarak belirleyen, 2024 yılında da 2500 - 2700 lirayı gözleyen bir seviyede olacak." şeklinde açıklamalarda bulundu.

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan ifadeler Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş'e ait olup, yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.

SONRAKİ HABER