İŞKUR üzerinden Türkiye geneli 3.023 satış danışmanı alımı başladı! 18-55 yaş arası başvursun

İş arayanların neredeyse her gün ziyaret ettiği kurumların başında gelen İŞKUR’dan güzel haber geldi! Aktarılan son habere göre İŞKUR üzerinden Türkiye geneli 3.023 satış danışmanı alımı yapılacağı açıklandı. 18-55 yaş arası adayların başvurabileceği personel alımında detaylar haberimizde

İŞKUR üzerinden Türkiye geneli 3.023 satış danışmanı alımı başladı! 18-55 yaş arası başvursun

Artış gösteren enflasyon ve beraberinde artan giderler, vatandaşları çalışmaya doğru itiyor. İş bulamayanlar bu noktada her meslekten iş yayımlamaya devam eden İŞKUR’un kapısını çalışıyor.

SATIŞ DANIŞMANI BAŞVURU ŞARTLARI

İŞKUR resmi web sitesi üzerinden yayımladığı personel alım haberinin detaylarına göre satış eleman / danışmanı alımı yapacak. Farklı iller için yapılacak alımlarda adayların genel ve özel şartları bir arada taşıması gerekiyor. Genel şartlar şu şekilde:

  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  2. En az 18 en fazla 55 yaşında olmak (Yaş şartı, alım yapacak kurumlara göre farklılık gösterebilir)
  3. En az ilkokul mezunu olmak (Mezuniyet durumu da ilanlar içerisinde değişiklik gösterebilir)
  4. Adli sicil kaydının temiz, güvenlik soruşturmasının olumlu geçmesi
  5. Vardiyalı çalışmaya uygun olmak
  6. Ayakta çalışmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorununun olmaması

Belirtilen şartlar genel başvuru şartlarıdır. Alım yapacak kurumlar bazı durumlarda özel şartlar da isteyebilmektedir. Bu sebeple ilanlara başvurmadan önce özel şartları da iyice incelemeniz önerilmektedir.

İŞKUR üzerinden en çok alım yapılan 10 meslek:

İŞKUR üzerinden Türkiye geneli 3.023 satış danışmanı alımı başladı! 18-55 yaş arası başvursun

KPSS ŞARTI YOK

Alımların özellikle özel sektöre yapılacağı ifade edildi. Bu sebeple başvurmak isteyenler için KPSS şartı aranmayacak. Başvurmak isteyenlerin şartları inceledikten sonra online olarak başvuru yapması gerekiyor. Bazı kurumlar İŞKUR üzerinden başvuru yapıldıktan sonra firma ile iletişime geçilmesini talep edebiliyor.

BAŞVURULAR NASIL VE NE ZAMANA KADAR YAPILACAK?

Başvurmak isteyenler için başvuruların nasıl ve ne zamana kadar yapılabileceği de ifade edildi. Başvurular İŞKUR’da yayımlanan ilanın son yayım tarihine kadar devam edecek. Son başvuru tarihini görmek için ilanları listeledikten sonra sağ kısmında bulunan tarihlerden kontrol sağlayabilirsiniz.

Başvurular ise İŞKUR üzerinden online bir şekilde yapılacak. İŞKUR’un iş ilanları sayfasına TC kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra açık iş ilanları üzerinden satış danışmanı kısmına tıklayarak, güncel ilanları görebilirsiniz.

SONRAKİ HABER