İŞKUR günde 425 lira ödeme ile meslek sahibi yapacak! Başvuru şartları belli oldu

İŞKUR tarafından yapılan son açıklamalara göre kişilerin mesleki deneyim kazanması ve iş sahibi olabilmesi için günde 425 TL ödeme ile alımların yapılacağı ifade edildi.

İŞKUR günde 425 lira ödeme ile meslek sahibi yapacak! Başvuru şartları belli oldu

Türkiye'de iş arayan milyonlarca kişi için bir köprü görevi gören İŞKUR tarafından yapılan son açıklamalara göre kişilerin meslek sahibi olabilmesi ve deneyim kazanması için yeni bir iş imkanının tanınacağı ifade edildi. Bu çerçevede mesleki eğitim kursları ile birlikte kişilere yapılacak günlük belli başlı ödemeler ile kişilerin becerilerine özel bir şekilde iş imkanının tanınacağı belirtildi.

İŞKUR GÜNDE 425 TL ÖDEME İLE MESLEK SAHİBİ YAPACAK!

Bu çerçevede yapılan açıklamalara göre mesleği olmayanlara meslek edindirmek, mesleği olmakla birlikte mesleki becerilerini geliştirmek isteyenlerin istihdam edilebilirliğini artırmak amacıyla düzenleneceği belirtildi.

Yapılan açıklamalara göre günlük en az beş en fazla sekiz saat ve haftada altı günü geçmemek üzere en az otuz en fazla kırk beş saat kursların düzenlendiği, buna göre de kursların da toplam süresi yüz altmış fiili günü geçememesi gerektiği ifade edildi.

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU!

Konu hakkında yapılan bu açıklamaların ardından kişiler tarafından en çok merak edilen konular arasında başvuru şartlarının neler olduğuydu. Bu çerçevede yapılan açıklamalara göre şartlar şu şekildeydi;

  • Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
  • 15 yaşını tamamlamış olmak,
  • Mesleğin gereklerine uygun olarak belirlenen özel şartlara sahip olmak,
  • Kurumca aynı meslekte düzenlenen kurs/programı tamamlamamış olmak,
  • İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak,
  • Emekli olmamak,
  • Yüklenicinin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak,
  • Kurslara katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak gerekmektedir.

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Mesleki ödeme kurslarına katılım sağlayacak kişiler için yapılacak olan ödemeler şu şekilde verildi;

1 - Mesleki eğitim kurslarında 261,57 TL,
2 - Sanayi sektörüne yönelik olarak düzenlenen mesleki eğitim kurslarında 425,05 TL
3 - Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyona Dair Yönetmelik kapsamında engelli ve eski hükümlülere yönelik olarak düzenlenen istihdam garantisiz mesleki eğitim kurslarında 196,18 TL
4 - Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyona Dair Yönetmelik kapsamında engelli ve eski hükümlülere yönelik olarak istihdam garantili mesleki eğitim kurslarında 261,57 TL
5 - Kursiyerlerin kurs süresince genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi Kurumumuz tarafından karşılanmaktadır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Yukarıda verilen başvuru şartlarını sağlayan kişiler 81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerinden ve İŞKUR E-Şube üzerinden başvuruda bulunabileceği ifade edildi.

SONRAKİ HABER