İş dünyası çarkları yerinden oynattı! Bölgesel asgari ücret artışı talep edildi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024 yılında geçerli olacak asgari ücret rakamı için zam pazarlığına devam ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı beklenirken yılda tek zam açıklaması da iş dünyasını harekete geçirdi. Bölgesel zam konusu gündeme getirilirken detaylar da belli oldu.

İş dünyası çarkları yerinden oynattı! Bölgesel asgari ücret artışı talep edildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete yılda tek zam yapılacağını duyurdu. Yılda tek zam açıklaması yüksek enflasyon nedeniyle beklentiyi artırırken asgari ücrete zam pazarlığında da sona gelindi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapılacak üçüncü toplantı için nefesler tutulurken ilk rakamın telaffuz edilmesi bekleniyor. 2024 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleyecek toplantıdan çıkacak karar beklenirken zam pazarlığı öncesi ise iş dünyasından asgari ücret önerisi geldi.

ASGARİ ÜCRETE BÖLGESEL ZAM ÖNERİSİ

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı asgari ücrette zam kararına çevrildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üçüncü toplantısı beklenirken zam maratonunda son düzlüğe girildi. Üçüncü toplantı öncesi iş dünyasından yeni asgari ücret önerisi geldi.

İş dünyası çarkları yerinden oynattı! Bölgesel asgari ücret artışı talep edildi

Buna göre asgari ücrete bölgesel zam uygulanması talep edilirken İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç asgari ücretin bölgelere göre 3 ya da 4 farklı şekilde uygulanması gerektiğini kaydetti. İTO Başkanı Avdagiç “Asgari ücretin gelişmiş illerde biraz daha yüksek, gelişmekte olan illerde görece olarak bunun altında bir skalayla belirlenmesi bir fayda sağlayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Söz konusu talebe nasıl bir cevap geleceği henüz bilinmezken merak edilen zammın 2023 yılı sona ermeden açıklanması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER