İMEİ kayıt ücreti 2024 ne kadar, 2025 yılında kaç TL olacak, zam gelecek mi?

Türkiye'de yükselen dolar kuru nedeniyle fiyatları astronomik rakamlara ulaşan akıllı cep telefonlarını ucuza getirmek isteyenler yurt dışını tercih etmeye başlamıştı. İMEİ ücretleri için yeni zam haberi açıklandı.

İMEİ kayıt ücreti 2024 ne kadar, 2025 yılında kaç TL olacak, zam gelecek mi?

Son dönemde çok satan akıllı telefon markaları Türkiye satış fiyatlarına zam üzerine zam yaparken fiyatlar astronomik rakamlara ulaşmıştı. Ucuz telefon sahibi olmak isteyen kişiler bu nedenle yurt dışından telefon almaya başlarken hükümet tarafından alınan kararla yurt dışından telefon alan kişilerden tahsil edilen İMEİ kayıt ücretine rekor zam açıklanmıştı. 2024 senesi için yapılan zammın ardından 2025 senesi için yeni rakam açıklandı.

İMEİ KAYIT ÜCRETİ NEDİR, NE KADAR, 2025 ZAM ORANI AÇIKLANDI MI?

2025 senesi için vergi uzmanları tarafından yeni rakamlar hesaplanmaya devam ederken bir açıklamada İMEİ kayıt ücreti için yapıldı. 2024 senesinde yapılan son düzenlemenin ardından İMEİ kayıt ücreti 31 bin 692 TL olarak belirlenmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni bir düzenlemeye gidilmediği takdirde bu rakamın 2025 senesinde yeniden değerleme oranı üzerinden zamlanarak 45 bin 953 liraya yükseleceği ifade ediliyor.

Ne yazık ki yükselen rakamla yurt dışından cep telefonu getiren kişilerin elde ettikleri fiyat avantajı daha da azalmış olacak ve yurt dışından telefon almanın cazibesi kalmayacak. Söz konusu rakam 2019 senesinde sadece 618 lira olarak tahsil edilirken sonrasında peş peşe gelen zamlarla fiyatta rekor artış yaşanmış, 2023 senesinde 20 bin liraya fırlamıştı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER