İlk konutunu alacaklar dikkat kesilsin! Ankara'dan devlet desteği talep edildi

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, konut sektöründe önemli kararların peş peşe alındığına dikkat çekerek bir talepte bulundu. İlk kez ev alacaklara özel teşvik talep eden Akçam'dan ev almak isteyenler için önemli açıklama geldi.

İlk konutunu alacaklar dikkat kesilsin! Ankara'dan devlet desteği talep edildi

İlk konutunu alacaklar dikkat kesilsin! Ankara'dan devlet desteği talep edildi - Ülkemizde konut fiyatlarındaki artışlar devam ediyor. Konut satışlarındaki fiyat artışları vatandaşların bütçesini zorlarken kredi faizlerinin yükselmesi ve kredi musluklarının da kısılması ile birlikte ev almakta hayli zorlaştı.

Hükümet artan fiyatların önüne geçmek için çeşitli projeleri hayata geçirirken son dönemde alınan kararlara değinen Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, konut sektöründe önemli kararların peş peşe alındığını vurguladı. “Yetkililere sesleniyorum.'' diyen ATEM Başkanı Akçam'dan önemli bir açıklama geldi.

İLK EVİNİ ALANLARA TEŞVİK İSTENDİ

Konutta alım satım ve kiracı ev sahibi arasında yaşanan sorunları çözmek için çarenin ilk konutuna sahip olan vatandaşlara teşvik desteği sağlanması olduğunu vurgulayan ATEM Başkanı Akçam, yazılı bir açıklama yayımladı.

ilk-konutunu-alacaklar-dikkat-kesilsin-ankaradan-devlet-destegi-talep-edildi.jpg

ATEM Başkanı Akçam, konut sektörüne ilişkin çözüm önerileri sunarken “İkinci konutta krediyi düşürerek gayrimenkul sektöründe önemli bir karara imza atan devletimizi şimdi önemli bir sınav bekliyor. Tek konut alarak kiradan kurtulmak isteyen vatandaşlar için teşvik getirilmelidir. İlk konuta verilecek destek hem inşaat sektörünü ateşleyecek hem de fahiş fiyatların önüne geçilecektir.'' değerlendirmesinde bulundu.

''BÖYLECE GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ DE SOLUK ALACAKTIR''

Tek konut alanlara teşvik desteği verilirse fahiş kiradan kurtulma arayışındaki vatandaşa bu hayat pahalılığında cansuyu olacağını söyleyen ATEM BAşkanı Akçam, ''İlk konut alımını teşvik verilmesinin inşaat sektörüne de cansuyu olacağını düşünüyoruz. Böylece gayrimenkul sektörü de soluk alacaktır.

ilk-konutunu-alacaklar-dikkat-kesilsin-ankaradan-devlet-destegi-talep-edildi-001.jpg

İhtiyacı olan vatandaşlara destek olma yolunda BDKK’nın kararı çok yerinde olmuştur. Şimdi gözler inşaat sektörünün canlanmasına ve konut piyasasında satışların artmasını bekliyoruz.'' dedi. Burada birinci konuta teşvikin yanı sıra inşaat sektöründe hem TOKİ hem de özel sektörün sosyal konuta da ağırlık verilmesi gerektiğini söyleyen Akçam, devletin bu önerileri dikkate alarak görüşmeleri başlatması gerektiğini bildirdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER