İlk kez ev sahibi olacaklara müjde! Yüzde 1,20 faiz ve 120 ay vade ile konut sahibi olabileceksiniz!

İlk kez ev sahibi olacaklar için yeni konut kredisine dair detaylar belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ev sahibi olacaklara müjdeli haber verdi.

İlk kez ev sahibi olacaklara müjde! Yüzde 1,20 faiz ve 120 ay vade ile konut sahibi olabileceksiniz!

İlk kez ev sahibi olacaklar için konut kredisi düzenlemesinin yolda olduğuna dair ilk açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından yapıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ayrıntılara yönelik açıklamalarda bulunur iken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Merkez Bankası ve Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu'nun üzerinde çalışmaya başladığını ifade etti.

Konut kredileri faiz oranı düştü mü, son durum ne, yeni karar nedir? BDDK'dan yeni karar: İşte konut kredisi faiz oranları 2022 -

İlk kez konut alacakları 180 ay vade ve yüzde 1,20 seviyelerinde faiz ile çeşitli kampanyaların yapılmasının gündemde olduğunu açıkladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Geçtiğimiz günlerde finans dünyası ile buluşması kapsamında yaptığı açıklamalar ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara müjdeli haberi vermiş oldu.

Konut kredisi nasıl alınır? Ev kredisi en uygun faiz oranları ve hesaplama yöntemleri - Uzmanpara

Bu kapsamda teşvik edici mekanizmalar üzerinde durulduğunu vurgulayan Yılmaz Merkez Bankası'nın çalışmalarına devam ettiğini aynı zamanda Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulunun da bu konu üzerinde çalıştığını önümüzdeki dönemde yeni adımları atacaklarını da sözlerine ekledi.

DEVLET EV SAHİBİ OLACAKLARA MÜJDEYİ VERDİ

Merkez Bankası ve Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu koordineli bir şekilde ilk kez ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara uygun bir kredilendirme sistemi üzerinde çalışıyor.

Konut arzı artınca satış fiyatlarının ve kiraların düşeceğine yönelik açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ev sahibi olmak isteyen vatandaşların yanında olacaklarını da aktardı.

Konut kredisi hesaplama 0.74 ve 0.64 (Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank ev kredisi) - Ekonomi Haberleri

Ayrıca düzenleme için tıpkı diğer çalışmalar gibi uzun vadeli bir konut kredisi uygulanabileceğinin konuşulduğunu vadenin 10 yıl değil 15 yıl olmasının da seçenekler arasında olacağını ifade etti.

YÜZDE 1,20 FAİZ MASADA

İşte 250 bin TL'lik kredinin taksiti - TOKİ Haber

İlk kez konut alacakları % 1,20 seviyelerinde faiz ve çeşitli kampanyaların yapılacağına dair açıklamalarda yapıldı. Şimdi ise vatandaşlar ne zaman Başvuru yapacaklarını merak ederken Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz bu konu üzerinde çalıştıklarını sözlerine ekledi ve başvuru detaylarının üzerinde çalışacaklarını da söyledi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER