İlk kez ev alacaklara düşük faizli konut kredisi! 1,20 faizli konut kredisi ne zaman, kimlere verilecek?

Konut fiyatlarının yanı sıra kredi faizlerindeki yükselişler vatandaşların bütçelerini aşarken yeni konut kredisi kampanyası beklenmeye devam ediyor. 1,20 faizli konut kredisi için ilk açıklama gelirken bu krediden kimlerin ne zaman ve hangi şartlarda faydalanacağı merak edildi.

İlk kez ev alacaklara düşük faizli konut kredisi! 1,20 faizli konut kredisi ne zaman, kimlere verilecek?

Gayrimenkul sektöründeki yükselişler hız kesmeden devam ediyor. Konut satış fiyatları yükselmeye devam ederken ev sahibi olmak ve kira derdinden kurtulmak isteyenler ise kredi faizlerinin düşmesini ve yeni bir kampanya yapılmasını bekliyor. Sektör temsilcileri gayrimenkul sektöründe daralma endişesi yaşarken bir yandan da hükümetin artan konut fiyatları nedeniyle ilk kez ev sahibi olacaklar için kampanya yapmasını bekliyor.

Konut kredi faizlerindeki yükselişler nedeniyle ev sahibi olmakta zorlanan vatandaşlar ise ‘’Konut kredisi faizleri ne kadar, konut kredisi faizlerinde indirim yapılacak mı?'' sorularına yanıt arıyor. Ev almak isteyen vatandaşlar kampanyaları takip ederken hükümetin ilk kez ev alacaklar için yapması beklenen 1,20 faizli konut kredisi kampanyasının ayrıntıları yeniden sorgulanmaya başladı.

KONUT KREDİSİ KAMPANYASI YAPILACAK MI, 1,20 FAİZLE KONUT KREDİSİ VERİLECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ilk kez ev sahibi olacaklar için kampanya sinyali verdi. 1,20 faizli konut kredisinin ilk kez ev sahibi olacakları ilgilendirdiği belirtilirken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Konut arzı konusunda daha fazla artırma, birinci konut edinimini daha güçlü şekilde teşvik edecek mekanizmalar üzerinde durduk. Kamu olarak ilk konut edinimini destekleyici çerçeve içinde hareket edeceğiz." dedi.

İlk kez ev alacaklara düşük faizli konut kredisi! 1,20 faizli konut kredisi ne zaman, kimlere verilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması beklenen 1,20 faizli konut kredisine ilişkin detaylar henüz belli olmazken sektör temsilcileri de ilk kez ev alacaklara özel yeni bir kampanya yapılmasının faydalı olacağını belirtti. Bu çerçevede konuyla ilgili henüz bir gelişme bulunmazken konut kredisinden faydalanacak vatandaşlar için de yeni bir kampanya gündeme gelmedi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER