İlk kez ev alacaklara 1,20 faizli kredi ne zaman verilecek?

Konut fiyatlarındaki artışlar bütçeleri zorluyor. Ev almak isteyen vatandaşlar kampanyaları takip ederken hükümetin ilk kez ev alacaklar için yapması beklenen 1,20 faizli konut kredisi kampanyasının detayları merak ediyor.

İlk kez ev alacaklara 1,20 faizli kredi ne zaman verilecek?

Ülkemizde konut satış fiyatları zirvelerde yer alırken fiyatların düşmesi için çabalar sürüyor. Alınan önlemlerin yükselen kur karşısında yetersiz kalması ile birlikte vatandaşlar yapılacak kampanyalar için bekleyişe geçti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından alınan faiz artışı kararları banka kredilerini etkilerken yükselen faizler nedeniyle kredi muslukları da kısıldı.

Konut kredisi kampanyası ile ilgili son dakika gelişmeleri takip ediliyor. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar düşük faizli konut kredisi kampanyasını bekliyor. İlk evim konut kredisi kapsamında 1,20 faiz oranı ile ev almak isteyenlere kolaylık sağlanacağına ilişkin kulis bilgileri gelirken ''Yeni konut kredisi kampanyası çıktı mı, ne zaman verilecek?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

ilk-ev-alacaklara-120-faizli-kredi-kampanyasi-ne-zaman-verilecek.jpg

1,20 FAİZLE KONUT KREDİSİ NE ZAMAN VERİLECEK?

1,20 faizli konut kredisinin ilk kez ev sahibi olacakları ilgilendirdiği söylenirken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Konut arzı konusunda daha fazla artırma, birinci konut edinimini daha güçlü şekilde teşvik edecek mekanizmalar üzerinde durduk. Kamu olarak ilk konut edinimini destekleyici çerçeve içinde hareket edeceğiz." ifadelerine yer verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması beklenen 1,20 faizli konut kredisine ilişkin detaylar ise henüz belli olmadı. Kredi faizlerinin artması ve konut fiyatlarının artması ile birlikte talebin düştüğünü açıklayan uzmanlar sektörde daralma endişesi taşırken son dönemde ilk kez ev alacaklara özel yeni bir kampanya yapılmasının da beklendiği kaydedildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER