İlk kez ev alacaklara 1,20 faizli konut kredisi ne zaman verilecek?

Ülkemizde konut fiyatlarındaki artışlar vatandaşların bütçelerini zorluyor. Ev almakta zorlanan vatandaşlar yapılan kampanyaları takip ederken hükümetin ilk kez ev alacaklar için yapacağı söylenen 1,20 faizli konut kredisi detayları merak ediyor.

İlk kez ev alacaklara 1,20 faizli konut kredisi ne zaman verilecek?

Türkiye'de pandemi döneminin ardından konut fiyatlarında ciddi yükselişler meydana geldi. Konut satış fiyatları zirvelerde yer alırken fiyatların düşmesi için önlemler de alınmaya başladı. Alınan önlemlerin yükselen kur ve fırsatçılar karşısında yetersiz kalması ile birlikte vatandaşlar da yapılacak kampanyalar için heyecanla beklemeye başladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından alınan faiz artışı kararları banka kredilerini etkilerken yükselen faizler vatandaşların kredi çekebilmelerinin de önüne geçiyor.

Kredi faizlerinin artması ve konut fiyatlarının artması ile birlikte talebin düştüğünü açıklayan uzmanlar sektörde daralma endişesi taşırken son dönemde ilk kez alacaklara özel yeni bir kampanya yapılması gündeme geldi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), ikinci evini alacak olanlara kredileri sınırlandırırken Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk kez ev sahibi olacakların konuta ulaşması hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, OVP kapsamında ilk evini alacakların destekleneceğini ifade ederken ev almak isteyen milyonlarda ''İlk kez ev alacaklara 1,20 faizli konut kredisi verilecek mi, ne zaman verilecek?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

İLK KEZ EV ALACAKLARA KONUT KREDİSİ KAMPANYASI YAPILACAK MI?

İlk kez ev alacak olanların destekleneceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Konut arzı konusunda daha fazla artırma, birinci konut edinimini daha güçlü şekilde teşvik edecek mekanizmalar üzerinde durduk. Kamu olarak ilk konut edinimini destekleyici çerçeve içinde hareket edeceğiz." ifadelerine yer verirken kulislerde de konut teşviki için bankaların da yüzde 1.20 faiz oranıyla konut kredisi vereceği iddia edildi. Bununla beraber ilk kez ev alacaklara yüzde 1.20 faizli konut kredisi gündemdeki yerini aldı.

ilk-kez-ev-alacaklara-120-faizli-konut-kredisi-ne-zaman-verilecek.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması beklenen 1.20 faizli konut kredisine ilişkin henüz detaylar netleşmedi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından ilk kez ev alacaklara düşük faizli konut kredisi düzenlemesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yer alması bekleniyor. Henüz hükümet kanadından konuyla ilgili gelen bir açıklama bulunmuyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER